Medvebiztos szeméttárolók Bálványosfüdőn

A Vinca Minor Egyesület a torjai községháza segítségével a Csomád-Bálványos természetvédelmi területen három medvebiztos szemáttárolót épített egy európai uniós pályázat révén.


Fotó: Vinca Minor Egyesület


A Csomád-Bálványos védett terület megőrzését célzó előírások gyakorlatba ültetése című projekt részeként medvebiztos szeméttároló épült a Vár Panzió szomszédságában, az Istvana Panzió mellett és a 18-as borvízforrás közelében. A szeméttárolókat napelemmel táplált villanypásztor veszi körül – tudtuk meg Hegyeli Botondtól, az egyesület műszaki felelősétől.

Idén tavasszal ugyancsak az említett projekt keretében 350 méter hosszú védő kerítés épült a Jajdon völgyében található Torjafürdő lápja mellé a láp megőrzése, valamint egy harminc méter hosszú, fából készült palló is helyet kapott a láp látogatásának biztonságossá tétele érdekében.

Tavaly ősszel ugyanennek a pályázatnak köszönhetően három helyen készült pihenőhely: a Szeregető-forrás közelében, a Torjafürdő lápja mellett és a 18-as borvízforrás szomszédságában asztalokat és padokat helyeztek el és tűzhelyeket alakítottak ki.

A projekt a Természetvédelmi Területek Országos Ügynöksége jóváhagyásával valósult meg.

Szerző: Iochom István

Forrás: Háromszék

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog