Woke-izmus, a korunk gonosza


"Még a kínai apparátus sem tudott gonoszabb, hátborzongatóbb módszert kitalálni az Egyesült Államok elpusztítására. A történelem bővelkedik olyan példákban, amikor sikeres és kevésbé sikeres nemzetek hirtelen öngyilkosságot követtek el – figyelmeztet Victor Davis Hanson az American Greatness portálon megjelent publicisztikájában.

 

Az ókori Korkyra polisza egy véres konfliktusban felemésztette önmagát, amikor a peloponnészoszi háború idején kollektív őrület kerítette hatalmába a városállam szigetét.

A jakobinusok 1793-ban kisiklatták a francia forradalmat, és az alkotmányos köztársaság felé vezető mozgalmat totalitárius törekvéssé változtatták, hogy elpusztítsák a múltat, és méltányosságot biztosítsanak mindenkinek, ám mindebből rémuralom – és végül Napóleon – következett.

A háborútól megfáradt cári Oroszországot alkotmányos monarchiává való átalakulásra kényszerítő erőfeszítést végül a leninista bolsevikok egy kis, de halálos klikkje térítette el. Ezután az orosz élet pusztulása következett – illetve holttestek milliói – a következő 70 évben. Ugyanígy Mao Ce-tung számos gyilkos újrakezdése, amelyek a kannibalisztikus „kulturális forradalomban” csúcsosodtak ki. Mao végső mérlege 60-70 millió kínai honfitársa halála volt.

A woke franciák, oroszok és kínaiak mind

ledöntötték a szobrokat, megsemmisítették a hitetleneket, eltörölték a történelmet, lebontották az emlékműveket, és már a kezdeti pillanatokban minden nemzedék legtisztábbjainak nyilvánították magukat, még mielőtt nekiláttak volna a zsákmány felosztásának és a bosszúnak.

A legtöbb ilyen vérfürdő azzal az állítólagosan nemes gondolattal indult, hogy társadalmi igazságosságot, méltányosságot és igazságosságot teremtsen, mielőtt elkerülhetetlenül halálossá vált és elvadult volna. Nekünk is ugyanúgy kellene aggódnunk a saját woke járványunk miatt.

Mitologikus

Kezdjük azzal a gondolattal, hogy a woke-ság a valóságtól elszakadt ideológia. Szinte minden premisszája végzetes torzítás.

2017 és 2020 között a kisebbségek foglalkoztatottsága az Egyesült Államok történetében a legnagyobb mértékben nőtt. A nők jelenleg az összes főiskolai hallgató mintegy 60 százalékát teszik ki.

A kisebbségekhez tartozó középosztálybeli amerikaiak közelmúltbeli bérnövekedése meghaladta a fehér munkás- és középosztályét. Az utóbbiak alulreprezentáltak a főiskolára beiratkozók és a diplomások között – de messze felülreprezentáltak (az általános népességen belüli arányuk kétszeresével) az afganisztáni és iraki harci halottak számában. Az ázsiai-amerikaiak és egy tucat más etnikai csoport az egy főre jutó és a háztartási jövedelem tekintetében megelőzik az úgynevezett fehéreket.

A „fehér kiváltság” általában egy hanyagul használt kifejezés, amely leginkább a fehér elitre vonatkozik, azokra, akik ezt mások befeketítésére alkalmazzák.

Amerika a „pozitív diszkrimináció” hatodik évtizedében járt, amely a faji és nemi – de nem az osztály – különbségtétel révén biztosítja az eredmények egyenlőségét a felvételek és a felvételi eljárás során. Az arányos képviselet és az egyenlőtlen hatás továbbra is fennmaradt, sőt, tovább erősödött. De egyre inkább szelektívvé váltak, mivel a postai szolgálattól a hivatásos sportokig egész területeket mentesítettek a másokra alkalmazott faji megkülönböztetés alól. A kvóták eltűntek, amikor a marginalizáltak „felülreprezentáltak” voltak egy területen.

A Nagyszerű Társadalomból (a Lyndon B. Johnson demokrata elnök által 1964-1965-ben elindított politikai program, amelynek fő célja a szegénység felszámolása, a bűnözés csökkentése és az egyenlőtlenségek megszüntetése volt – a szerk.) született hatalmas programok a történelmi jóvátételt célzó erőfeszítései továbbra is a több mint 150 évvel ezelőtt véget ért rabszolgaság, valamint a 40-50 évvel ezelőtt nagyrészt eltűnt déli Jim Crow-törvények és a hasonló faji mérgezések gőzével foglalkoztak. Így Martin Luther King eszméit – „jellemünk tartalma”, nem pedig „bőrünk színe” – továbbra is az integrációért és az amerikai társadalomba való teljes beilleszkedésért küzdő polgárjogi mozgalom olvasztótégely-ideáljaként fogadták el. Eközben a vegyes házasságok soha nem voltak még ilyen gyakoriak.

A kétségbeesett baloldal ezért kénytelen volt olyan jelzőket és frazeológiákat kitalálni, mint a „rendszerszintű rasszizmus”, a „mikroagresszió” és a „fehérség”, tekintve, hogy az amerikaiak túlnyomó többsége nem érezte, nem fejezte ki és nem is cselekedte a „rasszizmust”.

Más szóval, a woke-ság megteremtette azt a mitológiát, hogy a nem fehérek rosszabb helyzetben vannak, mint valaha – mindez tipikus forradalmi kitaláció, hogy felidézzék azt a fajta hisztériát, ami egy egyébként népszerűtlen agendához szükséges. Ám ezzel olyan korban élünk, amikor Hunter Biden elveszett laptopja „orosz dezinformáció” volt, a Steele-dosszié sziklaszilárd bizonyíték valamire, és egy tobzoska vagy egy denevér szülte a COVID-19-et.

George Floyd rendőrségi őrizetben bekövetkezett jogtalan halála – a későbbi angyali istenítése ellenére Floyd valójában egy nőkkel szemben erőszakos bűncselekményeket elkövető bűnöző volt, akit hamis amerikai pénz átadása közben tartóztattak le – egy kegyetlen, gazember rendőr és hozzá nem értő segítői műve volt. Egyébként az adatok és statisztikák nem mutatták, hogy az afroamerikai férfiak nagyobb számban halnának meg a rendőrségi őrizetben, mint az évente letartóztatottak közötti arányuk. És nem is a fajok közötti gyűlölet-bűncselekmények világjárványának áldozatai voltak. Valójában a feketék statisztikailag nagyobb valószínűséggel követtek el ritka, erőszakos, fajok közötti bűncselekményeket, mint mások, beleértve a más etnikai és faji csoportok elleni célzott gyűlölet-bűncselekményeket is."

A teljes cikk itt olvasható: neucon.hu

Kép: The statue of Confederate general Albert Pike after it was toppled by protesters in Washington, DC, June 19, 2020. ERIC BARADAT/AFP via Getty Images

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog