Lenyomják az országokat a techóriások?

Az Apple bekerülhetne a világ hét legnagyobb gazdasága közé.

A technológiai óriásvállalatok gazdasági értéke robbanásszerűen megnőtt az elmúlt néhány évben. Omri Wallach, a Visual Capitalist munkatársa úgy véli, ennek valódi mértékét igazából nehéz felfogni. 

Felfoghatatlan gazdasági eredmények

 

A széles körű piaci növekedés, az okos technológia térhódítása miatt bekövetkező kockázatcsökkenés és a termékek szolgáltatássá alakítása révén az Apple, a Microsoft, az Amazon és a Google, egyenként jóval 1500 milliárd dollár feletti piaci tőkeértéket tudhat magáénak. Hogy jobban megérthessük ezeket a megdöbbentő számokat, a Mackeeper nemrégiben készített egy tanulmányt, melyben több technológiai óriás piaci helyzetét vette alapul és hasonlította össze bizonyos országok éves bruttó hazai össztermékével (GDP). 

Vállalatok a világ élén

Az eredmények szerint, ha az Apple piaci tőkeértéke megegyezne egy ország éves GDP-jével, akkor az akár tagja lehetne a G7-csoportnak is. A több mint 2100 milliárd dolláros eredményével az Apple tőkeértéke nagyobb, mint az országok 96 százalékának a GDP-je. Ezzel mögé utasítja például Olaszországot, Brazíliát, Kanadát, de még Oroszországot is. Valójában a világon mindössze 7 ország GDP-je haladja meg az Apple piaci tőkeértékét.

Az amerikai techvállalathoz képest kissé lemaradva találjuk a listán a Microsoftot,

amely „csak” a világ 10. leggazdagabb országa lenne, ha a piaci tőkeérték egyenértékű lenne a GDP-vel. Több mint 1900 milliárd dolláros tőkeértékével a Microsoft megelőzi a globális nagyhatalmakat és Dél-Koreát is. 

A teljes cikket itt olvashatja: mandiner.hu

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog