Fotó: Sebastian Kahnert / dpa

Szerző: Szőcs László

Mi hozhatnak a németországi szeptemberi választások Magyarországnak? Hogyan alakulhatnak a kapcsolatok egy esetleges Laschet-kormány esetén? ( Armin Laschet Észak-Rajna-Vesztfália tizenegyedik miniszterelnöke, a Keresztyéndemokrata Unió (CDU) elnöke. Vetélytársa a bajor Markus Söder, 2018-tól Bajorország zöld párti miniszterelnöke.) Arnold Vaatz, a német keresztény uniópártok (CDU/CSU) Bundestag-frakciójának frakcióvezető-helyettese szerint ha a Zöldek kormányra kerülnek Berlinben, megpróbálják Magyarországot még jobban elszigetelni az EU-ban - állítja Arnold Vaatz a Magyar nemzetben közölt interjúban.

 

"Mi hozhatnak a Bundestag-választások Magyarországnak? Hogyan alakulhatnak a kapcsolatok egy esetleges Laschet-kormány esetén?

- Remélem, hogy javulás következik be, de egyáltalán nem vagyok biztos benne. Ha a Zöldek kormányra kerülnek, mindent el fognak követni, hogy ők adják a külügyminisztert, és akkor természetesen folytatódni fog az eddigi politika Magyarországgal szemben. Vagyis megkísérlik minél jobban kirekeszteni, az Európai Unióból kiszorítani, megbüntetni és így tovább. Az is meglehet, és remélem, így lesz, hogy Laschet konstruktív szerepet játszik a kérdésben. Attól tartok, az Európai Parlament pedig a Magyarország-gyűlöletében egyre féktelenebb lesz, és minden gátlástól megszabadul, hogy üssön Magyarországon, lehetőség szerint pedig ártson Orbánnak, és eltávolítsa hivatalából. Ebben száz százalékig biztos vagyok. Jelenleg az európai politikusokat nem a ráció vezérli, ha önökről van szó. A Magyarországgal szembeni agresszivitás, ez a morális kizárólagosságra való igény, hogy ők tudják egyedül, mi a demokrácia, ez Brüsszelből jön, nem pedig elsősorban Berlinből. De ha én is tanácsolhatok valamit önöknek: teljesen feleslegesen árt a megítélésüknek a Putyinhoz és a kínai egyetemhez való közelség. Ha ebben az irányban haladnak tovább, az előbb-utóbb bomlasztja a viszonyt azokkal, akik pedig teljes erejükkel Magyarország mellett állnak Németországban. Olyan dolgokról van szó, amelyek ahhoz vezetnek, hogy Magyarország barátokat veszít."

Teljes cikk Itt olvasható: magyarnemzet.hu

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog