Ezt is megértük: Európa legnagyobb mecsetje épül Strasbourgban

Európa legnagyobb mecsetje Strasbourgban épül jelenleg; az Eyyüb Sultan nevet viselő imahely minaretjei negyvennégy méter magasak lesznek, huszonnyolc kupolát építenek rá – számol be a V4NA hírügynökségre hivatkozva a Mandiner. A mecsetkomplexum tízezer négyzetméteres lesz, ebben helyet kap egy háromezer hívő befogadására alkalmas imaterem, valamint számos konferenciaterem, könyvtár, étterem, üzletek, illetve egy hatszáz férőhelyes parkoló is. A mecsetet nagyrészt Katarból és Törökországból finanszírozzák.


A portálon azt írják: Silvia Sardone, az olasz Északi Liga EP-képviselője az építkezésre ellátogatva arról beszélt, hogy Strasbourgban már huszonkét mecset működik, a most épülő Eyyüb Sultantól mindössze két kilométerre is áll egy.

A mecset megépítése mintegy harminckétmillió euróba fog kerülni, ami szerinte különösen magas összeg, és amelyből több milliót vállalt át Strasbourg városa a polgármester, a zöld színekben politizáló Jeanne Barseghian utasítására. Sardone szerint a gigamecsetet nagyrészt Katarból és Törökországból finanszírozzák,

de a projekt számíthat a német kormány által feketelistára tett iszlamista török vallási egyesület, a Milli Görüs támogatására is. A gigamecset névadója – a Konstantinápoly elleni ostrom egyik nagy alakja – mondása volt:

Menj be olyan messze az ellenség területére, amennyire csak bírsz!

Forrás: Mandiner, V4NA; Pestisrácok, Fotó: V4NA

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog