Várom Baranyi Krisztinától a „Szabad Székelyföld” utat

Szerző: Demkó Attila
 
Ez nem cinizmus akar lenni, minden elnyomott kisebbség sorsát abszolút átérzem.
 
 „Várom Baranyi Krisztinától a »Szabad Székelyföld« utat, »A koncepciós perben bebörtönzött erdélyi magyarok« terét, »A felszámolt magyar nyelvű tanítás« útját, a »Az EU által elutasított kisebbségvédő kezdeményezések« utcát, »A törvénybe foglaltan másodrendű a magyar nemzetiségű polgárok« sugárutat, a »Meggyalázott magyar temetők« és »A lerombolt magyar emlékművek« útját is. Van egy pár magyar jogvédő püspök is, akikről meg lehetne emlékezni.

Ez nem cinizmus akar lenni, minden elnyomott kisebbség sorsát abszolút átérzem. De azért érdekes, hogy miközben nemhogy nulla az érzékenység a jelen fővárosi és kerületi koalíció egy jelentős pártjában a magyarellenes jogsértések kapcsán, de még folyamatosan a magyar kisebbségek elleni propagandát tolnak (mibe kerül egy határontúli magyar óvoda, miért kapnak vakcinát, megvett fideszbérencek az erdélyiek, stb), addig óriási az érzékenység a világ túlfelével kapcsolatban.

Az meg egy másik kérdés, hogy ha ez kormányzati politika lenne egy nap, akkor hogyan számolnának el azokkal a szállodásokkal, utazásszervezőkkel, akiknek a Covid hatalmas csapása után a magyarországi kínai turizmus kisesése újabb óriási veszteség lenne. Mert Kína nem érti a tréfát, ennek következményei lennének – sőt lesznek Budapestre nézve. Viszont a kiállásunkért cserébe mit sem kapnánk azoktól a szövetségeseinktől, akiket mélységesen nem érdekelnek a magyarságot érintő jogsértések és például tapsikolva gratulálnak az »1920 óta példamutató román nemzetiségi politikának«, kitüntetik Klaus Johannist, vagy elnézik amit Ukrajna művel.”

 
 
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el. Facebook

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog