Válasz Szakács Árpádnak az erdely.ma-ban megjelent írására. Avagy mikor lesznek magyar történelmi filmjeink?

Szakács Árpád: cikke itt olvasható: Konzervatív példaképek Kis Grofótól Fásy Ádámig

„Kedves Árpád!

Olvastuk a Konzervatív példaképek Kis Grofótól Fásy Ádámig c. írásodat az erdely.ma hírportálon. A jelenség, amiről írsz, fájdalmasan igaz, felháborodásod, vagyis inkább elkeseredésed: jogos.

Egy ilyen elkorcsosult világban (nem csak Magyarországról beszélek, hanem az egész világról) kivel beszélgessen Szijjártó Péter, vagy milyen könyvet (könyvet? Nem is olvasnak a fiatalok!) ajánljon a fiataloknak a Facebookon? Hamvas Bélától A Bor filozófiáját? Wass Albertet? Tormay Cécile-t? A mai fiatalok azt sem tudják kik ők.

 

Egy ilyen világban, amikor önjelölt senkik készítenek a Youtube-on teljesen értéktelen monológokat, és csupán a feliratkozók száma miatt megjelenik VV Zsolti kanapéján a teljes ellenzéki paletta, nos egy ilyen világtól mit vársz? Értékek közvetítését? De ki az a VV Zsolti? Arról híres, hogy a saját neméhez vonzódik, és egy legalja valóságshowban volt egy huszadrangú szereplő a többi huszadrangú között.

Te hogyan szólnál a fiatalokhoz? Mit üzennél nekik, hogy azt meg is értsék, és az üzenetünk még érdekelje is őket, amikor az elmúlt 30 évben mindent elöntött a liberális szenny? A Rendszerváltoztatás után – szokták volt mondani, kimentek a tankok, bejöttek a bankok – maradt ugyanaz az értéktelenség, csak most mások kezében van a karmesteri pálca. A helyzet rosszabb. Sokkal. Nincsenek hőseink (vannak, de nincs eladva a fiataloknak mozifilmeken keresztül), nincsenek filmjeink, csak a lerágott csontok, amikért Oscar jár. Mivel mást nem kapnak, hát a nyugati rágógumis szart csámcsogja ma is minden y meg z generáció: Marvel pólóban mászkálnak, pókemberes párnán alszanak, és hősük pedig Hunyadi helyett Thor. Ha megkérdezed őket, kívülről fújják a Marvel szereplőket, de nem tudják ki volt Hunyadi Mátyás, vagy Hunyadi János, netán Dugovics Titusz. Pedig ezek még a könnyebb kérdések. Ha lennének amerikai (képi világ) mintára készült látványos magyar filmjeink Trianonról, Hunyadiról, nem tartanánk itt. E helyett mit láttunk az elmúlt 12 évben filmek terén?

EZT:

A pesti rakparton száguldozik Scarlett Johansson – Ez szép és jó, de mikor lesznek magyar történelmi filmjeink???? Videó

Egy évtized után most már kimondható, hogy az Andy Vajna (Isten nyugosztalja) féle mozis, filmes koncepció: CSÚFOSAN ELBUKOTT! Már ami a magyar vonatkozást illeti.   Mert igazán nagyszerű, hogy a lerágott csontokból lettek Oscar díjas filmjeink, de mi magyar történelmi filmeket akarunk! Igazán nagyszerű, hogy idejött Will Smith forgatni, majd felmászott a Lánchíd tetejére, de

de sehol egy Mátyás király film, egy Hunyadi film, sehol semmi a magyar hőseinkről, haza és várvédő csatáinkról! SEMMI! SEHOL! Volt egy Szabadság, szerelem c. filmünk 56′-ról, ami egész jól sikerült, de ennyi! KÉSZ!

 

Nem érdekel, hogy a lerágott és unalmas Marvel csontok univerzumában Budapesten száguldozik Scarlett Johansson. … Bővebben: 

A pesti rakparton száguldozik Scarlett Johansson – Ez szép és jó, de mikor lesznek magyar történelmi filmjeink???? VideóMore

Ilyen a világunk, és nem olyan, amilyenné tesszük. A kultúra nem a mienk, ezért a példaképeink sem azok, így hát nem marad más, mint ilyen lecsúszott akárkiknek (senkik) interjút adni (VV Zsolti).”

Ha az elmúlt 30 év kitermelte volna a maga hőseit, filmjeit, most nem itt tartanánk. Más (jobb dolgok) érdekelné a fiatalokat, valóban érdekes lenne számukra a magyar kultúra és a történelmünk.

Lehet ezért a jelenlegi kormányt hibáztatni, mi is szoktuk. De itt a kormánynál sokkal nagyobb erők munkálkodnak, ezt Te tudod a legjobban.

Egy hangos neoliberális, neomarxista kisebbség dönt el mindent kulturális téren, ahogy az egész Világon, és ha bárki bármit tenni merészel (SZFE, és Kálomista mozifilm), azonnal megszólal Globalogazdi, majd beléd harap, és a pálya szélére küld."

 

Ilyesmit szeretnék látni, magyarul, magyarokról!

 

 

 A címet a Szék-helyek adta: Az eredeti cím: Válasz Szakács Árpádnak az erdely.ma-ban megjelent írására

  

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el, mindenszo.hu

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog