Angliában az eltörlés kultúrája elérte William Shakespeare-t is.

A színház „megtisztítaná” Shakespeare-t a „problémás részektől”, például a „faji nyelvezettől”.

„Dekolonizálja” a szerző műveit a Globe színház, amely Shakespeare színházának mintájára már hosszú évek óta az egyik legnépszerűbb előadója a író műveinek – írja a Neokohn.

A Globe kinevezett több akadémikust, akik „antirasszista Shakespeare” szemináriumokat fognak tartani. Az előadások a darabok „problémás faji és gender dinamikájával” fognak foglalkozni. Az egyik tanár a Telegraphnak azt nyilatkozta, hogy minden Shakespeare-darab „faji darab” mivel a „fehérség” része mindegyik darabnak.

"Az egyik tanár a Telegraphnak azt nyilatkozta, hogy minden Shakespeare darab „faji darab” mivel a „fehérség” része mindegyik darabnak.

A szemináriumok például felhívják a figyelmet Shakespeare „faji nyelvezetére” hogy a fehér szín a szépséget a sötét pedig a gonoszságot jelzi a színdarabokban, ami szerintük rasszizmusra utal. (A kutatók úgy tűnik Shakespeare szonettjeinek híres „sötét hölgyét” figyelmen kívül hagyták.)

 A Globe-színház az elmúlt években többször kiváltotta a közönség haragját miután szélsőségesen „modernizálták” a darabokat. A közönség felháborodása után a művészeti igazgatót 2018-ban menesztették. Az új igazgató azonban a hagyományokhoz való visszatérés helyett egyik első darabjaként összekeverte a nemi szerepeket a Hamletben."

A teljes cikk ITT olvasható.

 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog