Olvassunk együtt 4

A Szék-helyek ajánlja  kedvenc könyvét olvasóinak – szívből ajánljuk, böngésszék, kommentálják, beszéljünk róluk, ha tetszik az ötlet várjuk olvasóink könyves listáit is!

Márai Sándor  polgárnak vallja magát, de a hibátlan kronológia nem tartozik az erényei közé, még a saját életének a dátumait sem hordja az idegeiben. 

 

De a szülői házra, amelyet elhagyott, pontosan emlékszik. Van egy korszaka az embernek, amikor még nem szakadt el a környezetétől, amikor még <it+>egy a ház udvarával és lépcsőjével, amikor még a retináján hordozza a lakás szobáit. Márai hibátlanul emlékszik gyermekkora környezetére, de úgy írja le, mint aki sohasem lakott benne. Könnytelenül és részvétlenül tekint vissza a szalon ízléstelen bútoraira, mintha idegen bútorok volnának, «dokumentumot», «korszakot» lát bennük, nem egy régi menyasszony rémült kacérságát, sirásra görbülő száját. Különös vállalkozás ez a könyv, egy hűtlen lélek sétája, szemléje, kalandozása a hűség birodalmában, a családban. Írja hevesi András

 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog