Hagyományőrzés krízis után (Az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány hírei)

Az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány terveit is derékba törte a pandémia. A járványhelyzet javulásával az Alapítvány vezetői is a jövőbe tekintenek, gazdag nyári programok, szervezetfejlesztés szerepelnek terveik között.

 

 Az Alapítvány jelenleg három városban, Marosvásárhelyen, Székelyudvarhelyen és Kolozsváron, hat munkatárssal működik és a folyamatosan bővülő újabb feladatok munkahelyek teremtésére is adnak lehetőséget – tájékoztat Szikszai Rózsa Katalin alapítványi titkár. – Most legfőképpen a nyári programokra koncentrálunk. Jelen leszünk a nagyobb  erdélyi fesztiválokon, ugyanakkor  táborokat, képzéseket, gyerek és ifjúsági programokat is szervezünk ebben az évben. Természetesen nagy súlyt fektetünk a résztvevők biztonságára. Júniusra kristályosodnak ki részletes terveink, amikről a nagyközönséget is tájékoztatjuk.”

A marosvásárhelyi székhellyel rendelkező Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány két éve alakult. Célja és küldetése az erdélyi és a hagyományos magyar kultúra részének tekintett letűnt, vagy eltűnőben lévő kisközösségi – falusi, paraszti és népi – kultúra elemeinek a megőrzése. Kiemelt feladatának tekinti a néphagyományok, a népművészet ápolását, életben tartását és átörökítését, Erdély, Partium és Moldva területén.

Az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány alakuló ülését Kolozsváron, 2019. október 18-án, a Bocskai-házban rendezték, ami egyben munkájának kezdetét is jelentette. Az Alapítványt az a Sapientia Alapítvány hozta létre, amely e napon tartotta századik, ünnepi ülését. Az új szervezet a Magyarországon működő Hagyományok Háza és az intézményen belül – a Kárpát-medencei feladatokat ellátó – Hagyományok Háza Hálózat stratégiai partnere, de tőle függetlenül működik. Az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány általános ügydöntő, ügyvezető és képviseleti kezelőszerve a kilenctagú kuratórium. 

Információ: részletek, álláshirdetések az ehh.ro honlapon

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog