erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Kettőből egyet…

Ez nem olyan sikeres, mint a népmesében „hetet egy csapásra”, itt mi felénk kettőből egy sikerül.
Kezdi az idiotizmus határát súrolni, ami a medve-ügyet illeti Romániában. Az emberi élet, az anyagi károk, melyeket a erdeink barnamedvéje okoz nem érdekli a azokat, akik ott „ fenn” íróasztal mellett döntenek. Vajon életükben egyszer találkoztak-e erdőben vadállattal, vagy egyáltalán sétáltak-e a vadonban? Vagy az íróasztal mellett és Bukarest flaszterén élik napjaikat és kevésbé érdekli őket mi történik az országban az idióta döntésik után.

Minisztérium július 25-én kiadta az emberekre támadó és anyagi károkat okozó egyik dánfalvi medvére a beavatkozási jóváhagyást. Öröm az ürömben, hogy ugyan két medve okozta összesen három személy sérülését, valamint több tíz juhban tett kárt Csíkdánfalva és Csíkmadaras határában, ám az engedély egy medvére érkezett, jegyezte meg az elöljáró. Két veszélyes állatról van szó, amelyek a helyi vadászegyesület igazgatójának beszámolója szerint nem félnek az embertől, emberi hangot távolabbról észlelve nemhogy elmenekülnének, hanem támadnak, ami vadállatok esetében természetellenes.

De hát ez a bukaresti aszfaltbetyárokat nem érdekli nem ott az utcán vicsorog a maci. A második medve, hadd riogassa vagy esetleg az életüket veszélyeztesse a székelyeknek „egye meg a medve őket”. Úgyis elegük van a döntéshozóknak, hogy nem tudják befogni a székely száját,  hallgassanak már el a jogait követelésével, és nem csupán ennyi a sérelmük, jelen esetben a testi épségükért járkálnak a fővárosba.
A dánfalvi Nimród Vadászegyesület az illetékes lépni, az engedély birtokában, most a medve megfigyelésének, követésének időigényes folyamata következik, a maci meg tovább garázdálkodik a másikkal együtt. És mi lesz a többi veszélyes állattal?
A Háromszék megye veszélyes medvéiről nem lehet hírt hallani hivatalosan. Azokkal vajon mi történik? A közösségi oldalakon annál több kép jelenik meg, hogy az embereket riogatják.

Tóth

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog