erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Iohannis eljött Székelyföldre és megmagyarázta: „kussoljatok”!

     Nem is várt senki semmit Iohannis látogatásától Székelyföldön, és nem is azért jött, hogy ígérjen vagy egyáltalán érdekelné őt a székelyek sorsa. Nem akarja megnyerni a magyarokat, megkezdte a választási kampányát. A többségi nemzet magyarellenességgel beetetett választóknak szólt ahogy a román politikum de Ő sem, egy jottát nem enged kisebbségi kérdésekben.
     Tudatosítani akarta, hogy a gyulafehérvári egyesülés centenáriumára készülő Romániában nem nyernek teret a kisebbségi követelések. Az egykori szász Nagyszeben polgármestere és az erdélyi németek vezére ma már bukaresti nyelven beszél és ha a karrier éhessége megköveteli még az anyanyelvét is románra változtatja. A székelyek kisebbségi kérdésekre irányuló fölvetéseit meghallgatta – az is lehet unta mert ismeri kívülről-belülről, – ám a szokásos a már unalmasig elcsépelt szlogenjeivel lesöpörte.
     A székelyzászlót átvettette a pribékjével – tanult az amerikai nagykövet példájából aki átvette, és meg is kapta a fejmosást érte – a székelyhimnuszt meghallgatta de az üzenete is meg volt: olvadjatok már be mint én, (mi másra lehet következtetni az aggodalmából, hogy nem tudnak az itt lakó magyarok románul, ami nem állja meg a helyét, aki érvényesülni akar román környezetben mind tud). Esetleg még az is átvillanhatott az agyán ha nem olvadtok be húzatok el de azonnal. Igaz ez az utóbbi nem hangzott el, és a merev tekintetéből se lehetett következtetni, de a német, szász példából kiindulva erre a kijelentésre is számíthatunk valamikor a szász államfőtől.

Tóth

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog