erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Birtokba vették Kézdivásárhelyet a varjak


Olvasónk küldte a képet 2017.09. 24-én. 
A felvétel a Rózsa negyedben készült.

Egyre több helyen jelennek meg a varjú csapatok a város területén. A Peni és Lidl áruházak környéke este hangos a károgástól. Most már a Rózsanegyedet is kezdik ellepni. Lehet csupán idő kérdése, hogy a főtéren is megjelenjenek.

Vaklárma Kézdivásárhelyen

Vaklárma volt, hogy eltűntek a csókák a Molnár Józsiás parkból. Ugyanúgy mint eddig a jámbor járókelőt csókatámadás érheti fentről (a tévedés elkerülésért: ürülék pottyanhat rá) A zaj is ugyan akkora mint eddig, némiképp délelőtt csökken, mikor elmegy a madár raj táplálék után.

Abszurd: vajon ezt ott fent, az alsó és felső házban is tudják?

A kép Bálványősfürdőn készült. A felírat készítője, figyelmezteti a rendes embert, hogy a már szinte használhatatlanná széthordott fürdőtelepen ne essenek csábításba és tovább hordják szét, azt ami még megmaradt. Ami az enyészetnek oda dobott épületekben az ajtón kifért mindent elhordta. Mikor ez elfogyott az épületeket is elkezdték szétszedni és útra tenni. Nem csak ott fent lopnak!

Abszurd: Kézdivásárhelyen tud valaki magyarul?

A zöldségpiacra ha ellátogat egy idegen, jogosan kérdi: Elfelejtették a termények magyar megnevezéseit a több mint 90 százalékban magyarok lakta városban?
Vajon miért mondanak le önként ezek az emberek az anyanyelvükről? Lustaságból nem írják ki két nyelven a megnevezéseket? Hanyagság? Valakinek jutott eszébe, hogy a hivatalosnak látszó árjegyzéket két nyelven is ki lehet nyomtatni?

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog