erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Íme egy újabb ország, ami tökéletesen megvan migráció nélkül: Japán

Abe Sindzó japán miniszterelnök szerint országának esze ágában sincs több bevándorlót befogadni, és ebből nem hajlandóak engedni még az ENSZ menekültügyi intézményének (UNHCR) kedvéért sem.

 

A Liberális Demokrata Párt politikusa, Abe Sindzó a közelmúltban egy parlamenti vita során szögezte le, hogy Japánnak esze ágában sincs több migránst befogadni. Mint mondta, a külföldről érkező dolgozókat csak azért engedik be, hogy „Japán gazdasága és infrastruktúrája fenntartható maradjon”.

Japánról el lehet mondani, hogy etnikailag homogén ország: a népesség mindössze két százaléka külföldi származású, bevándorláspolitikája pedig igen szigorú, ami több célt is szolgál:

megőrzi Japán kulturális identitását,
és alacsonyan tartja a munkanélküliséget.
A szigorú szabályozást öt évvel ezelőtt vezették be, hogy így szűrjék ki a ténylegesen képzett és dolgozni képes munkaerőt a képzetlen és alkalmazkodásra képtelen bevándorlókból. Utóbbiakat elutasítják.

Talán ezért is van az, hogy a 2017-es év első felében mindössze három embert fogadott be Japán, 2016-ban pedig 28-at. Az ENSZ menekültügyi intézménye és annak munkatársa, Filippo Grandi szerint

Japán programja meglehetősen visszafogott: 20-30 menekültet fogadnak be évente. Megkértem a japán kormányt arra, hogy bővítsenek szerepvállalásukon.”
„Visszafogott” bevándorláspolitikája ellenére Japán 18,6 millió dollárral támogatta eddig a rohingyákat, az UNHCR negyedik legnagyobb támogatójának számít. Emellett pedig Japán – akárcsak Magyarország – a világ egyik legbiztonságosabb országának számít.

Forisek Ádám

 

888.hu

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog