erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

A nyugati sajtó rárontott a budapesti 16+1 csúcstalálkozóra

"Tettessük magunkat naivnak egy másodpercre, miután vagy 27 éve azt verték a fejünkbe a globalisták, hogy a globális kereskedelemnél nincs jobb, nincs természetesebb és hogy az mindenkinek jó. A naivitásunkat most pedig dobjuk félre, ugyanis elolvastuk a globalizmus egyébként gátlás nélküli szekértoló médiumainak szó szerinti okádását azért, mert Budapesten Orbán Viktor magyar miniszterelnök meghívására megérkezett Li Ko-csiang kínai miniszterelnök és térségünk 15 országának vezetője, hogy a 17 országnak előnyös együttműködésről és előrehaladásról tárgyaljanak kereskedelmi, kulturális, turisztikai és egyéb téren a Közép-Kelet-Európa-Kína csúcstalálkozón.

 

(...)

Az osztrák balliberális Der Standard napilap cikke, amely noha ugyanolyan ellenszenvvel tekint a budapesti, három napos csúcstalálkozóra, mint a Politico cikkírója, de azt azzal éles ellentétben egy hatalmas siker részének tekinti „Miként vásárolja be magát Kína Európába gigantikus beruházásokkal?” címmel írt cikkében, amely leszögezi: a budapesti konferencia Peking globális stratégiájának, az Új Selyemútnak a része. Hszi Csin-ping kínai elnök ezzel megkísérli, hogy az Új Selyemút mentén fekvő országokat magához ölelje. Ennek érdekében kontinenseket áthidalóan csővezetékek, utak, vasutak, kikötők, repülőterek és erőművek sűrű hálózatába fektetnek. „Ez egyfajta kínai Marshall-terv, amely Kína geopolitikai súlyát hatalmas mértékben megerősíti…”.

A balliberális lap cikke figyelmeztet arra, hogy mindez az Európai Unióban, Németország, sőt Ausztria szomszédságában történik. A kínai befolyás növelése olyan országokban megy végbe, amelyeket az Európai Unió éveken át saját, uniós forrásaival segített. Most pedig ezen országok kínai pénzt fogadnak el olyan projektek kivitelezéséért, amelyek látszólag nincsenek semmiféle politikai feltételekhez kötve. Írja az a Der Standard, amelynek ugyanez nem jutott eszébe, amikor Trump elnök kardtáncra perdült első külföldi útján, Rijadban, a szaúdi fővárosban. Majd hozzáteszi a cikk: csakhogy nincs ingyen „pekingi kacsa”: az alkotja a szabályokat, akinek pénze van, és ez vonatkozik arra az expressz tehervasútvonalra is, amely a görögországi Pireusz-kikötőből indul Belgrádon és Budapesten át Nyugat-Európa felé, írja a Der Standard."

Lovas István

Az eredeti cikk: http://magyaridok.hu/kulfold/nyugati-sajto-rarontott-ma-kezdodott-budapesti-16-1-csucstalalkozora-2504752/?

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog