erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

A szőke nő felébredt álmából, és neki is leesett a tantusz...

 
Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter

A szociáldemokraták által kitalált adóreformot szajkózó Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter csütörtökön felébredt és megvilágosodott neki minden miután az adótörvénykönyv módosítását elfogadták. A fizetés csökkenésért a munkáltatók a hibásak, de az is lehet egy hét múlva aZ RMDSZ lesz. Tudose kormányfő szerint a multinacionális cégek a hibásak.

 

 Úgy látszik mindazok ellenére, hogy a szakszervezetek már rég regnálják a kormány fülét, hogy az illetékek átruházása a munkavállalóra, negatívan befolyásolja a béreket, nem igazából érdekelt senkit a kommunista vezetés közül de lám a szőkeség felébredt. De nem egészen, mert

nem az elbaltázott törvény a hibás a miniszternő szerint, fizetéscsökkenések valóban lehetségesek, „de csakis a munkáltató hibájából, aki elveszi az alkalmazottjától azt, ami neki jár”.

Ergo nem a bénázó és ígérgető kormány a hibás, hanem valaki más.

 Eltelik egy pár nap a munkáltatók felháborodnak, hogy a nyakukba varja a kormány a saját bénázását és akkor majd az RMDSZ és a magyarok lesznek a hibásak. Nesze neked munkáltató miért is nem akarod csődbe vinni a vállalatodat és nem óhajtasz egyik napról a másikra 20%-os fizetés emelést adni a munkásaidnak?

Lia Olguţa Vasilescu arra utalt, hogy mivel a társadalombiztosítási járulék januártól teljes egészében a munkavállalókat terheli, a munkáltatóknak mintegy 20 százalékkal meg kellene emelniük a bruttó béreket ahhoz, hogy az alkalmazottak nettó jövedelme ne csökkenjen. A versenyszférában ez a munkáltatók jószándékán múlik, mert semmilyen törvény nem kényszeríti őket arra, hogy a bruttó bérek növelésére fordítsák, és ne könyveljék el nyereségként a mostanig tb-járulékokra befizetett összeget.

Mihai Tudose miniszterelnök háritt

 A miniszterelnököt érzékenyen érintette a tüntetések sorozata, amit a Dacia gyár munkásai tetéztek. Szerinte nem a munkavállalók, nem a szakszervezetek a hibásak a felzúdulásért, ők megértették, hogy ezután kevesebb pénzt visz a munkás haza, bele is nyugodnak, ha keményen rájuk szólnak, ellenben az a fránya nyugati vezetésű multi cég a hibás mindenért, miért nem nyugszik bele, hogy a kormány ráakarja kényszeríteni a 20%-os fizetés emelést.

 "A napirendi pontok között van egy sor adóügyi módosítás és, hogy ne titkolózzak, elmondom a véleményemet és néhány kollégám véleményét a közvélemény felháborodásáról. ( Sicc.)

Nem a társadalombiztosítási járulékok áthárításáról van szó, azzal a szakszervezetek és a munkáltatók is egyetértettek egészen idáig.

 Azután háborodtak fel, hogy a kormány nagyon határozott intézkedéseket vezetne be a profit kiáramlásának a megfékezésére. Nem teszünk egyebet, mint bevezetünk egy európai irányelvet, és más olyan intézkedéseket, amelyek következtében ne lehessen leírni az összes profitot, hogy nekünk is maradjon pénz oktatásra, egészségügyre, infrastruktúrára. Ezért háborodtak fel egyes multinacionális cégek, de szerencsére megértették, hogy nincs értelme, a végkimenetel ugyanaz lesz"

 

A bénázás oda vezet, hogy a munkaválólak reálbére nem csupán azzal a 20%-kal csökken, hanem az infláció is növekedik, ami az árak emelkedését eredményezi. Már csupán a kormányhatározat bejelentése kapcsán ötéves mélypontra esett a román lej az euróval szemben, azt követően, hogy szerdán a román kormány - a szakszervezetek és munkáltatók tiltakozása ellenére - 2018 januári hatállyal módosította a járulék befizetések rendszerét és ismét átírta az adótörvényt. A jegybank csütörtökön 4,6279 lejes euró-árfolyamot közölt: ennél rosszabbul csak 2012 augusztusában váltották a román fizetőeszközt az euróval szemben.

Tóth

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog