erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Oszd meg és uralkodj

És akkor a francia–német tengely a szabadkőműves-hálózat segítségével végre akadály nélkül uralhatja Európa megosztott kis népeit.

A divide et impera a Római Birodalom politikai módszerét kifejező elv, amely igazán naggyá Európában a XX. század elején vált, amikor az európai nagyhatalomnak számító Osztrák–Magyar Monarchiát az első világháborút követően a rivális hatalmak saját pozíciójuk megerősítése érdekében darabokra szedték, és ha már így benne voltak, Európa legősibb kultúráját, a Magyar Királyságot még tovább nyeszetelték…

 

Aztán fordult a kocka, és a korábbi haszonélvezők, a kis szláv nemzetek estek áldozatul. A meglepően sikeresen működő, éppen ezért nyugtalanítóan stabil Jugoszlávia hirtelen felrobbant, és újra felrobbantak a romok is. Hamarosan Macedónia is áldozattá válik. A sok kicsi, egymással nem túl jó viszonyban lévő délszláv ország pedig a jelek szerint nem lesz képes ellenállni az északra tartó iszlámnak. (...)

Nagyjából ez a helyzet most a Spanyol Királysággal. Van egy ország, amelyik nemzetállami létét a népek életkorával mérve nem is olyan régen teremtette meg, hosszú és gyötrelmes harcok árán, előbb az iszlám hódítók, utóbb a bolsevik agitátorok által feltüzelt polgárai ellen hadakozva. Volt egy fényes korszaka, a gyarmatosítások hajnala, amikor élen járván a távoli népek kirablásában, térdig gázolt az aranyban, és ebben nagyjából mindenki osztozott, aki Spanyolföldön élt.

Ám most e mesének mintha vége volna. Mintha volna egy terv arra, hogy az Ibériai-félszigeten minél több kicsi államot kell létrehozni. Aztán azokat majd jól egymás ellen kell ugrasztani: spanyolokat, katalánokat, baszkokat és persze a portugálokat. És akkor a francia–német tengely a szabadkőműves-hálózat segítségével, megszabadulván az időben kiugró angoloktól, végre akadály nélkül uralhatja Európa megosztott kis népeit. Még az északolaszokat kell itt-ott megbolondítani, nehogy a pizza felrobbanjon, aztán már meg is valósulhat Nagy Károly álma. Mégiscsak lesz Egyesült Európai Birodalom – nagyjából a Német-római Birodalom helyén…

Valahogy úgy gondolkodnak, hogy ha nem megy a nemzetek beolvasztásával, ha nem áramolnak be eléggé gyorsan a migránsok, akkor nosza, ugrasszuk egymásnak egy-egy nép gyermekeit. Oszd meg és uralkodj…”

 BENCSIK ANDRÁS 

Demokrata, Oszd meg és ...

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog