erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Ez Soros terve

"Soros György, a migrációs válság eszkalálódása közepette kétszer is kifejtette véleményét arról, hogy miként kellene az Európai Uniónak eltartania több millió muzulmán bevándorlót. A hazai sorosjugend-hálózat a bevándorlási válság első percétől egészen a mai napig az illegális migráció és az embercsempészet mellett tette le a voksát, ma már azonban tagadják a Soros-tervet.

 

A milliárdos spekuláns 2015-ben és 2016-ban két publikációban is kifejtette véleményét az európai migrációs válságról.

Az általa alapított prágai Project Syndicate szájton, valamint az általa is pénzelt Foreign Policymagazinban jelentette meg a „Soros-tervként” elhíresült akcióterveit.

A Rebuilding the Asylum System (A menekültrendszer újjáépítése) címet viselő dokumentumban leírja, hogy az Európai Unió tagállamai önzők és saját nemzetállami törekvéseiket tarják szem előtt, amely káros az unió egészére nézve. Soros szerint az Európai Unió a határain kívül is humanitárius és gazdasági felzárkózást célzó programokat kellene, hogy végezzen, így idejekorán ki tudná szűrni Brüsszel azokat, akikre szükség van Európában.

Azonban a Soros-terv tartalmaz pár pragmatikusabb, az európai emberek életére sokkal nagyobb befolyással lévő, jövőben végrehajtandó utasítást is:

  • az Európai Uniónak az elkövetkezőkben megközelítőleg évi egymillió menedékkérő befogadására kell felkészülnie.
  • az Európába érkező migránsokat fejenként 15 ezer euróval kell támogatnia a befogadó országoknak.
  • az EU élére kell, hogy álljon annak a globális kezdeményezésnek, amelynek célja, hogy Libanonnak, Jordániának és Törökországnak megfelelő segítséget nyújtsanak a három országban tartózkodó összesen négymillió menekült ellátásához.
  • az európai uniós állampolgárok adójából az uniónak évente 8-10 milliárd euróval kellene támogatnia a migránsországokat.

Soros szerint emellett az EU-nak lendületbe kell hoznia az NGO-kat, hogy támogassák a nemzetközi migrációt. Soros tervét az általa birtokolt baloldali médiumok, (444, Átlátszó, Kettős Mérce) és az általa pénzelt "civil szervezetek" csont nélkül hajtják végre."

Oláh Gellért

A teljes cikk itt olvasható 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog