erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Az iraki kurdok nem mondanak le az önálló Kurdisztánról (Erdélynek mikor lesz autonómiája?)

Meditálásra készteti az embert a kurdok döntése, és fel tehetjük a kérdést, vajon ha mást nem is de Erdély miért nem lehetne legalább autonóm terület. Lenne annyi akarat a józanul gondolkodó emberekben és megszabadítani Erdélyt a „disznó fejű nagy úrtól”, az élősködésének véget vetni? A közösségi portálon olvasom: Fatalitatea noastră, ardelenilor, este că avem capitala în afara patriei.............… (A mi végzetünk, Erdélyieknek az, hogy a fővárosunk a hazánkon kívül van…….). mennyire igaz! Példát kellene venni a kurdoktól, katalánoktól és nem nacionalista torzsolkodásba fulladni , hanem nemzetiségtől függetlenül összefogni, mert nem a magyar a románnak és fordítva ellensége Erdélyben. A mi ellenségünk a regátban szított nacionalizmus és ebből politikai tőkét kovácsoló konjunktúra.

 Visszatérve a kurdokhoz

Megtartják a holnap esedékes népszavazást Kurdisztán függetlenségről az iraki kurdok. Még akkor is, ha a várhatóan függetlenséget támogató eredményt évekig tart majd a gyakorlatba ültetni, ahogy Maszúd Barzani elnök fogalmazott.

 Az iraki kurdok megtartják a szeptember 25-én esedékes népszavazást az autonóm Kurdisztán régió függetlenségéről – jelentette ki Maszúd Barzani kurd elnök Erbíl közelében tartott vasárnapi sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint az iraki kurdok tárgyalásokat kezdeményeznek majd a síita vezetésű bagdadi kormányzattal, hogy végrehajtsák a referendum várható, függetlenséget támogató eredményét, még akkor is, ha ez két vagy több évet venne igénybe.

„Sosem fogunk visszatérni a kudarcot vallott partnerséghez Bagdaddal” - hangoztatta Barzani.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog