erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Az "oroszs agresszió" harminc éves története

Neil Clark neves brit újságíró a fenti becsapós címmel dokumentálta 14 nyomtatott oldal terjedelemben azon pusztításokat, amelyeket az Egyesült Államok agressziója eredményezett az elmúlt három évtizedben.

 

A Sputnik News orosz hírügynökség angol nyelvű portálján olvasható publicisztikája így indul: „A neokon gondolatrendőrség parancsára ismételje utánam: ’orosz agresszió!’, ’orosz agresszió!’, ’orosz agresszió!’. E mondat olyan mantra lett, amelyet mindenkinek ismételnie kell (a megfelelő karmozdulatokkal és a felháborodás mímelt arckifejezésével), aki azt akarja, hogy az elit nyugati médiumokban ’hiteles’ külpolitikai kommentátornak tartsanak.
Ezután indul az amerikai vagy amerikai vezetésű agressziók országonkénti dokumentálása Jugoszláviával, amely, szintén a megkezdett gúnyos stílust folytatva így indul: „1999-ben Oroszország és a Varsói Szerződés tagjai illegálisan bombázták 78 napon át a Jugoszláv Szövetségi Köztársaságot. Az orosz vezetés azt állította, hogy a jugoszláv erők ’népirtást’ követett el Koszovóban és ezért kellett indítaniuk ’emberbaráti beavatkozásukat’.”
E mondatok alatt látható fotó az újvidéki Duna-hidat mutatja szétbombázott állapotban. Jugoszláviát Afganisztán, Irak, Líbia és Szíria követi.
E „humanitárius” és demokráciaterjesztő beavatkozások eredménye 2 millió halott. Az amerikai – bocsánat Clark kolléga, az „orosz” – agresszió keretében tavaly például 26 171 bombát dobtak le hét különböző országra, ami napi 72 bombának felel meg.

Lovas István

 

Mgyar Idők

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog