erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Bachtalo Sepsiszentgyörgy! – avagy a bizalom és a közös munka

Megértem a város elöljárójának azon igyekezetét, hogy eltüntesse a város egyik leginkább szembetűnő jelenséget, a koldulást.

 


„Természetesen, értem és megértem a város elöljárójának azon igyekezetét, hogy eltüntesse a város egyik leginkább szembetűnő jelenséget, a koldulást. Ez esetben azonban a bizalomtörés nem könnyíteni, hanem nehezíteni fogja a megoldási kísérleteket, illetve a koldulni küldött gyerekek csoportos intézményesítése jelentős többletköltségeket is jelenthet hosszú távon a helyi önkormányzatnak. A rend(csináló)őrségi eljárás és hozzáállás rövidtávon úgy tűnhet, hogy működik, mert félelmet és bizalomcsorbulást okoz, de a kéregető gyerekek és családok helyzetének a megoldásával végső soron a szociális szakemberek szembesülnek, a széleskörű együttműködés és a bizalomkeltő közös munka keretében. Érdemes a lakosságnak ehhez a munkához csatlakozni.

Máig örömmel tölt el az, amikor a gyerekkori roma barátaim a dicsőszentmártoni Dallas negyedből (kártiérből) családostul, együtt integetnek nekem az utcán. Ők legtöbben gyerekként apával és anyával együtt nőttek fel, bár a szülők gyakran »koldultak« cukrot, kenyeret, halat, olajat stb. a szomszédból. Nem kellett utcára menniük emiatt, mi ott laktunk szemben, ott voltunk, velük együtt.”

DÉGI LÁSZLÓ CSABA 

Transindex

Fotó: Transindex

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog