erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Újabb luftballont fúj a román hatóság

A román legfelsőbb bíróság végzése értelmében nem utazhat Magyarországra a korrupcióval vádolt, és ezért hatósági felügyelet alá helyezett Horváth Anna, Kolozsvár volt alpolgármestere. A múlt hét végén hozott végzést honlapján tette közzé  a legfelsőbb bíróság. 

Folytatódik a lufi pumpálása, addig míg szét nem pukkad.

Láttunk még hasonló kirakat szekálást: a Beke-ügy. Kikiáltották terroristáknak a kézdivásárhelyi ifjakat, velük együtt a székelyeket is.

Most itt van a Horváth Anna volt kolozsvári polgármester helyettes ügye, ami 2016 októbere óta folyik lassan egy éve a kivizsgálásra hivatkozva hosszabbítják a hatósági felügyeletet. Etetik a közvéleményt, a kivizsgálással, amit esetleg már rég befejeztek és számukra egyértelművé vált. Hisz nem egy bonyolult ügyet találtak ki. A bíróságra tavaly, karácsony előtt benyújtott vádirat szerint Horváth Anna hatvan fesztiválbérletet fogadott el a 2016. júniusi választási kampányban tevékenykedő önkéntesei számára egy ingatlanfejlesztőtől, cserében pedig megsürgette számára a városházán egy építési engedély kiadásához szükséges jóváhagyások kibocsátását. Nem egy olyan szövevényes ügy, amelyikben a fél ország szereplő, csupán néhányan. Horváth Anna szerint is a cél, hogy pszichikai nyomás alatt tartják, ezért történik az időhúzás. 

"Ez arra utal, hogy pszichológiai nyomást kívánnak rám gyakorolni. Az elmúlt tárgyalások egyikén az ügyész meg is fogalmazta, hogy a bírósági felügyelet célja ebben az esetben az, hogy ellenőrzés alatt tartsák a megnyilvánulásaimat és a viselkedésemet. Ilyen passzusra nem hiszem, hogy bárhol is rábukkanhatnánk a büntetőeljárás törvénykönyvében" – nyilatkozta az MTI-nek a politikus, az RMDSZ önkormányzatokért felelős ügyvezető alelnöke. Azt is elmondta, hogy a kolozsvári tárgyaláson azt is megkérdezték tőle, van-e magyar állampolgársága. Hozzátette: a legfelsőbb bíróság egyelőre nem indokolta meg a kiutazása megtiltására vonatkozó döntését. Ezt azért is sérelmezi, mert már tizedik hónapja kifogástalanul teljesítette az ellene hozott kényszerintézkedés minden részletét.

Tóth

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog