erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

A nemzetek Közép-Európája

Vissza kell állítanunk a nemzeteket a jogaikba, mert jelenleg a nemzetállamok alternatívája csupán egy, a nagyvárosokba és köréjük telepített multikulturális káosz, amely felett az államok lassan elveszítik az ellenőrzést.

 


„A visegrádi négyek együttműködésének jövője alapvetően attól lehet majd sikeres, ha ezek a nemzetek ki tudnak alakítani egy közös közép-európai identitást. Mi már mind éltünk egy országban és később egy ideológiában is közösen, de sosem önként.

Sokkal több energiát kell belefektetnünk abba, hogy ez a sorsközösség nyilvánvaló legyen számunkra, és abba, hogy az esetleg Horvátországgal és Szerbiával kibővülő közép-európai összefogást a nemzeti identitással rendelkező emberek mindenütt természetesnek és magától értetődőnek érezzék. Az ebből következő biztonságérzet elengedhetetlenül kell ahhoz, hogy a nemzetek létének értelme, szükségessége, szükségszerűsége és az ebből következő kötelezettségek mindenki számára elfogadhatók legyenek, és a nemzetek számíthassanak az emberekre.

Vissza kell állítanunk a nemzeteket a jogaikba, mert jelenleg a nemzetállamok alternatívája csupán egy, a nagyvárosokba és köréjük telepített multikulturális káosz, amely felett az államok lassan elveszítik az ellenőrzést.”

BOTOND BÁLINT 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog