erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Dragnea kihúzhatja az RMDSZ méregfogát

Liviu Dragnea PSD elnök udvarol az RMDSZ-nek és kecsegteti a kormányra lépéssel. Szüksége van erre az alakulatra, amelyik az elmúlt évtizedekben úgy ahogy de mindig lojális volt a hatalomhoz, ha jelen lehetett a kormányzásban. Most is erre számít a PSD-és elnök, ezért kecsegteti az érdekvédelmi szervezetünk embereit a kormányra hívással, szüksége van a hatalomért áhítatozó parlamenti magyar képviselők és politikusok szavazataira, hogy általa kiválasztott szürke eminenciást Sorin Grindeanut megbuktassa.

Dragnea érzi a térvesztését, amit most már csupán azzal tud ellensúlyozni, hogy folyamatosan hangoztatja ő az úr a házban (vagyis az országban). Ezért akar megszabadulni Grindeanutól, aki egyre inkább a talpára áll és külön utakat vállal, elmondhatjuk még a siker is elképzelhető, ha a parlament nem váltja le vagy nem tart keresztbe neki.

Megbuktatási elképzelésével Dragnea három legyet is lecsap egyszerre:

  1. egy olyan új kormányt alakíthat, amelyik lojális lesz hozzá, esetleg egy ideig,

  2. kihúzza az RMDSZ méregfogát az 1918-as centenáriummal kapcsolatban. Nem tud ez utóbbi akkora vehemenciával tárgyalni a trianoni békediktátumról, mint ahogyan elvárnák, és így még azt is elérheti, hogy ha fogcsikorgatva is de a szövetség is megünnepli Erdély egyesülését Romániával - legalábbis ezt képzelheti el,

  3. nemzetközi szinten az EU felé, megint hirdetheti a propagandáját, hogy íme mennyire hamis az állítás, hogy a magyarok el vannak nyomva Romániában, hisz a vezetőik ott vannak a törvényhozásban és a kormányban. Ezzel megint egy ideig az uniós nemzeti kisebbségek jogiért harcolókat lehet ámítani.

Mennyire sikerül az ez a pártvezérnek, a következő hetekben megtudjuk, de az biztos, hogy nehezen fogja hitelesen kommunikálni, hisz a nagyon kevés idő alatt, amióta a Grindeanu kabinet kormányoz égbekiáltó baklövést nem követett el, Románia pedig gazdasági növekedés útjára lépett – ami ellenben nem a jelenlegi vezetés érdeme – sajnos a halandó emberek nem sokat éreznek ebből.

 

Tóth

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog