Umberto Eco keményen támadja a közösségi hálózatokat: „Ez az ostobák inváziója. A tévé a falu hülyéjét tolta előtérbe, akivel szemben a néző magasabb rendűnek képzelte magát. Az internetben az a drámai, hogy az igazság birtokosaként tolta előtérbe a falu hülyéjét” 

Soros György úgy jár Brüsszelbe, mintha haza járna, egyik legjobb barátja a városban pedig az Európai Bizottság befolyásos alelnöke, Frans Timmermans.

 

Kiszelly Zoltán szerint az április 16-i találkozó csak részben köszönhető Orbán Viktor kétharmados győzelmének és a szombati kormányellenes tüntetésnek. A politológus úgy véli, a tőzsdespekuláns komoly üzleteket akar kötni a kötelező betelepítési kvótán keresztül, de már érzi, hogy a 2019-es EP választások miatt fogytán van az ideje.

 

Soros 300 milliárd eurós hitelt javasol azért, hogy támogatni tudják a bevándorlókat, de az érdekképviselet és a felzárkóztatás is komoly üzlet a hozzá köthető civil szervezeteknek és befektetési alapoknak. Neki ezért volt fontos ez a találkozás

– mondta a PestiSrácok.hu-nak Kiszelly Zoltán. A politológus hozzátette, 267 európai politikusra is számíthat Soros, ami azt jelenti, hogy igen komoly befolyása van Brüsszelben, de észérvekkel nem tudnak a migráció mellé állni, amit jól mutatnak az olasz, vagy az osztrák választások is.

A brüsszeli bürokraták kezében az egyetlen fegyver, ami maradt az az idézőjeles »európai értékek«, ezeket pedig a sajtószabadságban, a vallásszabadságban, illetve az emberi jogokban határoztak meg. Az ördög azonban a részletekben rejtőzik, többségi szavazással akarják ezeket az »értékeket« megállapítani.

– fejtette ki. Kiszelly úgy véli a találkozó leginkább Judith Sargentini jelentésével áll kapcsolatban, de persze a választási eredmények és az ellenzéki tüntetés is fontos szerepet játszhatnak. Véleménye szerint most egy demokráciaeljárással próbálják belekényszeríteni hazánkat abba, hogy fogadja el Brüsszel akaratát, ebben az eljárásban pedig ugyanakkora része van a fenyegetésnek, mint az ígérgetésnek. Ígérgetésnek számít például az, amikor azt mondják, hogy a bevándorlás megoldja a demográfiai problémákat.

A magyar kormány erős felhatalmazása most elgondolkodtatja őket. Már csak azért is, mert júniusban döntenek a dublini irányelvről, Soros pedig ennek elfogadásában is segít, és persze az azt finanszírozó hitelekkel kapcsolatban is ad jó tanácsokat. Ezzel ő csak jól járhat

– mondta. A politológus ismételten hangsúlyozta, hogy az idejük azonban fogytán van, hiszen 2019-ben EP választások lesznek, az eredményben pedig nagy szerepet fog játszani a bevándorláspolitika, vagyis megpróbálják addig áterőltetni az ilyesmit, amíg még képesek rá. Kiszelly Zoltán azt is elmondta, a 7-es cikkely beindítása nem lesz könnyű dolog, hiszen ahogy Magyarország megvédi Lengyelországot, úgy lengyel barátaink is meg fognak védeni minket.

PS; A vezető képen Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke (b) fogadja Soros György magyar származású amerikai üzletembert, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnökét Brüsszelben 2017. április 27-én. (MTI/EPA pool/Olivier Hoslet)

Dezse Balázs

 

pestisracok.hu