Umberto Eco keményen támadja a közösségi hálózatokat: „Ez az ostobák inváziója. A tévé a falu hülyéjét tolta előtérbe, akivel szemben a néző magasabb rendűnek képzelte magát. Az internetben az a drámai, hogy az igazság birtokosaként tolta előtérbe a falu hülyéjét” 

Az elmúlt hetekben szinte naponta felszínre kerülnek a kormányzat teljes mértékben tévúton járó adó- és pénzügyi politikájának visszásságai, a munkáltató és a munkavállaló szempontjából egyaránt káros intézkedések következményei.

 

"A másfél éve hatalmon lévő román balliberálisokról azonban előző két kormányuk idején is az volt a fő tapasztalat, hogy se szakmai, se politikai tudásuk nincs az ország irányítására, egyszerűen képtelenek a közjó érdekében kihasználni a választópolgárok által rájuk ruházott hatalmat. Hogy teljesen alkalmatlanok a végrehajtó hatalom ellátására. Ez az amatörizmus hatványozottan érvényes a Viorica Dăncilă vezette csapatban, amely megalakulása után két és fél hónappal mással se szembesül, mint mély társadalmi elégedetlenséggel, a minisztercserék örökzöld lehetőségével (amely alól az elmúlt másfél év romániai szokásjoga alapján természetesen a kormányfő se kivétel), a totál csőddel. És ha valaki még esetleg illúziókat kergetne a kabinet és a mögötte álló nagyobbik koalíciós párt hozzáértése kapcsán, az végképp leszámolhatott ezekkel azután, hogy a román szociáldemokrata pártvezér hétfőn bejelentette: májusban nagygyűlést rendeznek a „hagyományos családmodell” támogatása érdekében. Ami nem egyéb, mint jól kifundált elterelő hadművelet, az orvosok és asszisztensek, a pedagógusok és a belügyi dolgozók felháborodását övező figyelem tompítási kísérlete, az ország valós problémáinak leplezése. Elvégre minden botcsinálta kormány azt szeretné, hogy ő tematizálja a közbeszédet, és nem a saját alkalmatlanságából fakadó gondok."