Umberto Eco keményen támadja a közösségi hálózatokat: „Ez az ostobák inváziója. A tévé a falu hülyéjét tolta előtérbe, akivel szemben a néző magasabb rendűnek képzelte magát. Az internetben az a drámai, hogy az igazság birtokosaként tolta előtérbe a falu hülyéjét” 

Március 14-én reggel feldíszítettek Kézdivásárhely főterét magyar nemzeti színekkel, az unió zászlójával és Kézdivásárhely zászlójával. Ha nem valakinek  szúrta a szemét Kézdivásárhelyen a magyar nemzeti szín megjelenése a főtéren és nem jelentgetett, akkor több mint valószínű Sebastian Cucu prefektus ide szaladt reggeliben, hogy saját szemével lássa, Sepsiszentgyörgy után, most Kézdivásárhelyen is elkövetik ugyan azt a galádságot és a román nemzeti zászlót nem tűzik a piros fehér zöld mellé. Gyorsan haza is rohant és kiküldött Bokor Tibor polgármesternek egy dörgedelmes büntetést még 14-én. Ha nem járt itt a prefektus akkor valószínűsíthető, hogy van (vannak) olyan román honfi társaink akik szívből utálnak minket és ha lehet keresztbe is tesznek. Ne legyünk rosszindulatúak igen is nem utálnak, csak a kisebbségi érzetük vezérli a hasonló cselekedetre a szolgálatos feljelentőket és a hírre lecsapó prefektust is. 

 

Bokor Tibor polgármester nyilatkozata arra vonatkozóan, hogy a Prefektúra 5.000 lejre bírságolta, amiért nem tett román zászlót a magyar mellé

Elegünk van! Elegünk van abból, hogy mindig kettős a mérce. Úgy látszik, a centenárium évében, kemény év elé nézünk. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat után Kézdivásárhely is elnyerte „méltó” büntetését, amiért nem tett román zászlót a magyar mellé. Ami azért érdekes, mert tíz évre visszamenőleg ugyan azokkal a zászlókkal, ugyan azokat a helyeket díszítjük fel március 15-én. Ezek a szimbólumaink, ragaszkodunk hozzájuk, és nem adjuk semmiért őket! A magyar szabadság ünnepén jogunk van kitenni szimbólumainkat, jogunk van szívünk szerint, érzésünk szerint ünnepelni. 170 éves a magyar forradalom. Felháborító, hogy még mindig nincs semmi tisztelet. Megdöbbentő, hogy még mindig nincs elfogadás, hogy képtelenek velünk együtt élni. Elfogadhatatlan, hogy ami a tavaly még nem szúrt szemet, idén a nulladik percben kiveri a biztosítékot. Igen, a centenárium éve van. És nekünk a centenárium évében is magyar a szívünk, és mi a centenárium évében is tiszteljük azokat, akikkel együtt élünk. Kölcsönös tisztelet, ez lenne a kulcsszó. 100 év után is nagy kérés...
Mindezek ellenére, Kézdivásárhely önkormányzata ki szokta helyezni a román zászlót a Gábor Áron szobor mellé, a központi ünnepség idejére. Tettük ezt 10 évvel ezelőtt is, tesszük ezt holnap is.

Tóth