erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

A hit segít

Ma, amikor természetromboló tevékenységünk miatt bolygónkon egymást érik a katasztrófák, növény és állatfajok tűnnek el, szűkül az életterünk – végveszélybe került a Föld.

Ma, amikor pénzéhség és hatalomvágy fertőzi a lelkünket, marja üressé a tudatunkat, bénítja az akaratunkat – emberi mivoltunk sorvadásnak indult.

 

Ma, amikor világszerte szítják a gyűlöletet, egymás ellen uszítanak minket, gyerekeknek is fegyvert nyomnak a kezébe, s gyilkolásra biztatják, ösztökélik, kényszerítik őket – megkérdőjeleződik a jövő.

Mindez pedig azért történik és történhet meg, mert elszakítottak minket a gyökereinktől, kigyomlálták belőlünk a hitet, kiirtották a nemes érzelmeket, és így sátáni erők játékszerévé váltunk.

Tragikus ez a helyzet, és kétségbeejtő az állapot, amibe az emberiség hagyta magát belesodortatni, de még mindig van kiút, azonban a hit az egyetlen fénysugár, mely erre rávezethet. A Teremtő jóságába, a szeretet erejébe és az igazság győzelmébe vetett hit. Az a hit, mely mindannyiunk szívében, lelkében, tudatában jelen van már születésünktől fogva, de mélyen eltemetve. Ha viszont nem csak meghalljuk, hanem meg is hallgatjuk, amit belső hangunk időnként súg nekünk, akkor előbb–utóbb a birtokába jutunk.

Ennek a hitnek a kegyelmét, a szeretet erejét és az együttlét örömét segít megtapasztalni az évente megismétlődő ökumenikus imahét, mely az idén január 15-én, vasárnap kezdődött, és január 22-én fog véget érni. Témája a megbékélés, központi igéje pedig így hangzik: „…Krisztus szeretete szorongat minket…” (2Kor. 5,14-20). Aki pedig részt vesz a közös áhítatokon, megtapasztalja, átérzi, rádöbben, hogy a megbékélés és krisztusi szeretet valóban megmenthet minket a pusztulástól, de csak ez menthet meg.

Sepsiszentgyörgyön ebben az időszakban minden alkalommal más-más gyülekezet templomában gyűlnek össze esténként a magyar ajkú keresztények és keresztyének, hogy a lelkipásztorok tolmácsolásában meghallgassák Jézus üzenetét, és megfürödjenek egymás mosolyában, hogy az igéből és az együttlétből erőt merítsenek. Éljünk ezzel a lehetőséggel!

Bedő Zoltán

 

Székely Hírmondó

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog