Umberto Eco keményen támadja a közösségi hálózatokat: „Ez az ostobák inváziója. A tévé a falu hülyéjét tolta előtérbe, akivel szemben a néző magasabb rendűnek képzelte magát. Az internetben az a drámai, hogy az igazság birtokosaként tolta előtérbe a falu hülyéjét” 



Mitől lesz jobb most, hogy kormány válság után néhány miniszter csomagol és új kerül a helyébe élén a miniszter elnökkel? Az „Isten adta nép” (ahogyan Arany mondta) megüti a főnyereményt? Ezután kánaán lesz?
Változik itt a világ? Persze az utóbbi kérdésre a válasz más az szerint, hogy kinek a szemszögéből nézzük.

Bővebben: Román országvezetés most és 1928-ban. A mioritikus vidéken helyzet változatlan!



Amint a testnek, úgy a léleknek is szüksége van táplálékra, melynek alapját, mint kenyérben a kovász, az Ige képezi. Hiszen van-e, lehet-e bárminek mélyebb szellemi és igazságtöltete, mint Isten kinyilatkoztatott vagy megtestesült szavának? Mi, gyarló emberek a történelem folyamán mégis más-más módon próbáltuk megmagyarázni azt, ami mindig is egyértelmű volt, és értelmezni a nyilvánvalót. Ebbéli igyekezetünk pedig hatalomvágyból fakadt.

Bővebben: A közös imádság felhajtó ereje



Miért sokkolhatta a fél nyugati világot egy kanadai pszichológussal készített tévébeszélgetés a férfi-női egyenjogúságról? Talán azért, mert Jordan B. Peterson igen szemléletesen mutatott rá a gendermarxizmus álságos érvelésére, és leplezte le a posztmodern feminizmus kettős mércéjét. S hogy miről esett még szó a műsorban? Bemutatjuk a közérdeklődésre számot tartó vita legérdekesebb fordulatait.

Bővebben: Kultúrharc élőben: így győzött a szólásszabadság a neomarxisták felett



XVI. Lajos király pere és kivégzése megmutatta a modern kor igazi arcát: ahol az Erény és az Ész uralmát hirdetik, ott nem létezhet törvényes ellenzék, hiszen ez a bűn törvényességét jelentené.

 „Uraim, ártatlan vagyok mindabban, amivel vádolnak. Azt kívánom, hogy vérem erősítse meg a franciák boldogságát!”

Ezek voltak XVI. Lajos király – a köztársaságban immár Capet Lajos polgártárs – utolsó szavai.

Bővebben: Je suis Louis XVI