A tegnapi megjelenésünkben szó volt, hogy a Nagy Mózes Sportklub-ot (NMSK), vagy ahogyan itt mi felénk nevezik sportiskolát, odacsatolják a Sepsiszentgyörgyi ISK-hoz, aminek direkt következménye, hogy kézdivásárhelyi sportklubként megszűnik. A tegnap a bürokrácia oldaláról a vagyoni helyzetet taglaltuk. Jelen esetben az erkölcsi oldaláról járjuk körbe. Kiss Imre megyei főtanfelügyelő, valamint Farkas Csaba tanfelügyelő véleményét kérdeztük a kialakult helyzetről azt mondhatjuk sokkal reálisabban taglalja a helyzetet mint a főnöke.

Bővebben: Kézdi-sportiskola-ügy: a főtanfelügyelő "mosakszik”Már ami az 1848-as forradalmat illeti. A román nézőpont szerint legalábbis. Azért időnként érdemes megfogózni olvasás közben.

Bővebben: Ezért nem tudnak egyezségre jutni a románok a magyarokkalA hivatallal visszaélést dekriminalizáló, utólag visszavont híres 13. számú rendelet és az azt követő tüntetések nem rettentették el a parlamenti képviselőket a büntetőügyi törvényeket módosító tervezetek benyújtásától, melyek közül a Şerban Nicolae PSD-s (Szociáldemokrata Párt – E-RS) szenátor által benyújtott módosító a leghíresebb, mellyel közkegyelemben részesítenék a korrupciós tetteket, a megvesztegetés felkínálását és elfogadását, valamint a hivatallal visszaélést is beleértve. A HotNews.ro áttekintette úgy az igazságszolgáltatás területén megjelent legújabb törvénymódosítási tervezeteket, mint ahogy a már régebb óta parlamenti eljárásban lévő tervezeteket is.

Bővebben: Bukarest: A jogi bizottság fiókjában heverő időzített bombákA „lázadás évének” sikere nem abban mérendő, hogy az egyes választásokon nyernek-e az elitellenesek vagy sem.

Bővebben: A lázadás első sikereHa megjelenhetne könyvem a XX. század legjelentősebb magyar írójáról és életművéről, egészen biztosan az lenne a címe, hogy Hamvas Béla ezerarcú és egyszerű élete és műve. Kemény Katalin Élet és mű című írásában így fogalmaz: „Bizonyos, ha valaki egyszer Hamvas Béla életének művét, azaz művének életét számba akarja venni, zavarban lesz, melyik címet válassza: Hamvas Béla ezerarcú élete vagy Hamvas Béla egyszerű élete.” Tényleg zavarban vagyok, úgyhogy inkább mindkét címet választanám.

Bővebben: Hamvas Béla ezerarcú és egyszerű életműveMráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezérigazgatója és Pócza István, a Századvég Alapítvány kutatója szerint a többsebességes Európáról szóló vita nem dőlt el, ugyanakkor egy ilyen modellel az Európai Unió nyugati tagországai "elitklubot" alakítanának ki.

Bővebben: Nem dőlt el a többsebességes Európáról szóló vitaNem az első eset, és úgy néz ki nem is az utolsó, hogy a román hatóság nem engedi az Erdély-zászló lobogtatását. A transzilvanizmus, mint az erdélyiek, az erdélyi népek együttes akaratának a kifejezéseképpen kibontakoztatható egységes politikai és gazdasági mozgalom, szárnyait kezdi bontogatni, a zászló pedig szimbólumává válhat.

Bővebben: Erdély-zászlók körül kialakult hisztériaAz utcákon haladó menetoszlopokban jelen volt az Európai Unió, Románia és Magyarország zászlója – az esemény Kolozsváron zajlott, március 15-én, a Magyarok Napján. A megbírságolt fiatalok azt mondják, hogy maguk a szervezők hívták oda a csendőröket, a szervezők megijedtek és azt állítják, hogy nem egészen így történt: a Csendőrség arra hívta fel a figyelmüket, hogy drasztikusan felelősségre vonják majd őket a hatóságok, ha a menetoszlopokban megjelenik az az erdélyi zászló – tehát mit tehettek volna?

Bővebben: Mióta tiltott Romániában Erdély zászlója"Az Oroszországot mindenfajta összeesküvéssel, háborús szándékokkal megvádoló, Putyint pedig a világ leghatalmasabb befolyású gyíkemberének beállítani igyekvő Egyesült Államok minden képességét és lehetőségét nemcsak kihasználva, de azokon szinte túlmenve, nyolc éven át tett meg mindent, hogy az orosz vezetést háborúra provokálja.

Bővebben: Az őrület polgárjogaEurópa és az egyház is válságban van - kezdte előadását Henri Boulad, és úgy folytatta: átmeneti korban élünk, s ennek az instabilitásnak és bizonytalanságnak a helyzetében kell gondolkodni arról, hogy milyen egyház és milyen Európa vár ránk. Hozzátette: eddig szavakkal védekezhettünk, de a politikai korrektség megakadályozza azt is, hogy beszéljünk.

Bővebben: A tegnap Európája el fog süllyedni

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog