erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

2017. május 31-én este 7-
kor rendkívüli koncert lesz
marosvásárhelyi Kultúrpalota 800
fős nagytermében, ahol két
világklasszis magyarországi
hangszeres szólista, Baráti Kristóf
és Várdai
István
 Antonín Dvořák a-moll
hegedű- és h-moll csellóversenyét
fogják megszólaltatni a helyi
filharmonikusokkal, Washingtonnak és így az egész Nyugatnak nincs koherens, azaz elemeiben összefüggő terrorizmus ellenes stratégiája, írja a nagy ismertségnek és elismertségnek örvendő CounterPunch független amerikai hírportál, amelynek szerzői jeles újságírók és gondolkodók.

Bővebben: Manchester után: mennyi árat fizetünk még a képmutatásért?2014 óta 68 különböző motivációjú terrormerénylet történt az Európai Unió területén. Ezek közül 45 esetben mutatható ki egyértelműen, hogy a támadásnak valamilyen formában köze volt az iszlamizmushoz. Ne hozza ide senki nekünk ezt az őrületet!

Bővebben: Terror és iszlamizmus: nézzünk végre szembe a valósággal!Szökőévenként egyszer van, hogy a vezető elit saját médiája leplezi le önmagát. Ma ilyen nap van. Az amerikai Politico-nak a világ talán legnagyobb újságírói apparátusával dolgozó brüsszeli szakportálja bemutatja, hogy az Eurócsoport, vagyis az euróövezet pénzügyminisztereinek csoportja olyan titkos klub, amely elsüllyeszthet bankokat és megfúrhat politikai pályákat anélkül, hogy működését szabályok vagy elszámoltathatóság irányítanák. Úgy működik, írja a portálra ma hajnalban feltett cikke, mint egy háború alatti hadügyminisztérium.

Bővebben: Juncker: az Eurócsoportnak muszáj hazudnia és félrevezetnie a nyilvánosságotAmikor a román kormány statisztikákból gyárt hamis valóságot.
Hallottam Románia elnökének oktatásról szóló beszédét, melyet a Cotroceni-palotában mondott el a X. Bolognai Professzor Gála alkalmából. Azt mondhatnák, hogy csak egy alkalom szülte beszéd, egyszerű szertartási kötelezettség, melynek nem kellene túlzott jelentőséget tulajdonítanunk. Annyi csak, hogy Iohannis elnök az oktatást állította választási kampánya középpontjába, tavaly pedig elindított egy Képzett Románia nevű programot, melynek célja jó irányba terelni a román oktatást. Következésképpen vannak bizonyos elvárások, melyeket maga az elnök támasztott

Bővebben: A tartalom nélküli formák a XXI. századbanAzt hiszem hasznos, ha látják, hogyan döntöttek európai parlamenti képviselőink, amikor arról a határozatról tartottak zárószavazást, melynek értelmében az Európai Parlament engedélyezte a szerződés „nukleáris opciójának” nevezett 7. cikkelyére hivatkozást Magyarország esetében, melynek alkalmazása – ha végső szakaszba érkezik – rendkívül szankciókhoz vezethet, az Európai Tanácson belüli szavazati jog felfüggesztését is beleértve.

Bővebben: Hogyan szavaztak a román parlamenti képviselők a „nukleáris opció” Magyarországgal szembeni alkalmazásáról szóló határozatrólHatalmas robbanás, döbbenet, félelem és pánik. Por, füst, hangzavar. Rémülten menekülő fiatalok, kábultan kóválygó felnőttek, gyerekeiket kétségbeesetten kereső szülők. Szétszórt maroktelefonok, táskák, ruhadarabok.

Bővebben: Van esélyünk a megmaradásraBízzunk magunkban! Kerüljünk közel ősi forrásainkhoz, de a modernség módján használjuk azokat! Ez Kassai Lajos, a lovasíjász életelixírje a magyarság számára. A vendégei voltunk Kaposmérőn. Sziget a világban. Spirituális és fizikai értelemben is. Innen néztünk ki a viharos tengerekre, itt beszélgettünk vele.

 

Bővebben: Ez a nép ott van a felső tíz százalékbanAz elmúlt másfél évben szinte nem volt olyan hónap, hogy ne történt volna valamilyen terrorcselekmény Európában. A merénylők többségéről mindig kiderült, hogy közük van az Iszlám Államhoz, vagy, hogy éppen a migrációs hullámmal érkeztek Európába. Ezidáig csaknem 400 -an vesztették életüket ezekben a támadásokban.

Bővebben: Másfél éves terrorhullám"Érdekesebbnek tűnt, különösen Markó Béla úr beszédére tekintettel, az RMDSZ zilahi kongresszusa. Ahol megtudtuk, hogy a Szövetség vezetőinek véleménye szerint, Bukarest egyáltalán nincs abban a helyzetben, hogy standardokat kényszerítsen a romániai magyarságra

Bővebben: Mit mond az Adevarul az RMDSZ kongresszusról?Csütörtök este örökre eltávozott körünkből és a földi létből Péter János, a Székely Nemzeti Tanács alelnöke, a Kézdiszéki Székely Tanács elnöke. Személyében olyan sorstársunk hagyott itt minket, aki büszkén, azonban kérkedés nélkül vállalta származását. Olyan személy, akit nemzete szolgálatától nem lehetett sem kecsegtetéssel, sem fenyegetéssel eltántorítani. Olyan egyéniség, aki egyik szószólója és élharcosa volt népe szabadságküzdelmének.

Bővebben: A konok székely

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog