erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

 

A mamutvállalatok túlhatalma

Hogyan lehetséges, hogy az üzlet szereplői a közpolitika formálóivá válnak? Ennek, illetve a modern vállalatok kétarcúságának alaposabb megértéséhez érdemes egy közelebbi pillantást vetni azokra a történelmi fordulópontokra, amelyek a vállalatok fejlődési irányait meghatározták.

Centenárium – egy előrelátható kudarc krónikája

Dragnea úr Romániájában minden jó irányba halad. Büszkén magasodnak majd Alexandrián a stadionok, miközben a hatékony állam által gondosan begyűjtött adók megadják a románoknak azt a derűs boldogságot, amelyről eddig csak álmodozhattak. A Tudose-kormány a Vezér útmutatásával a kormányprogram végrehajtásán dolgozik aprólékosan. Újra eluralkodott a pészédés (PSD – Szociáldemokrata Párt – E-RS) harmónia.

Államfő Székelyföldön

Klaus Johannis román államfő július 18-án Hargita és Kovászna megyékbe látogat, jelentette be meglepetésszerűen Mădălina Dobrovolschi, az elnöki hivatal szóvivője.

A hír hallatán úgy jártam, mint a mesebeli király. Egyik szemem sírt, a másik nevetett.

Románia, a giccsdemokrácia

A stratégia választási szempontból egyszerű – a PSD-s kormányzatnak nem kell hitelesnek lennie, elég lesz az, ha a választóinak 2019-ben, 2020-ban úgy érzik majd, mintha jobban élnének. De ehhez még egy feltételnek teljesülnie kell: nem lehet ellenzék.

Mit ér a jog, ha nem élünk vele?

Furcsa beszólása volt az egyik befolyásos „politikusnak”, amikor éppen a magyar nyelv használati joga került terítékre azon a megbeszélésen, amelyen részt vett az európai nemzetiségek sorsával foglalkozó testület képviselője. Arról kellett nyilatkozni, hogy hol, milyen formában sérülnek a nyelvhasználati jogok, s milyen meglátásaink vannak az esetleges gondok tekintetében.

Egy fényes győzelem

907 únius 17-én Gyermek Lajos, a Keleti Frank Birodalom királya hatalmas hadat indított a Kárpát-medencét Árpád vezetésével visszafoglaló, és ekkorra már teljes egészében uraló magyar törzsszövetség ellen. Célja a magyarok kiűzése és teljes megsemmisítése volt. Az ellenség három hadoszlopban vonult fel ellenünk.

Szép új világvége

Korunk legfontosabb aktora, vagyis az infotechnológiai szuperstruktúra a „kaliforniai ideológia” új utópizmussal lép fel, amely egy radikális karteziánus programmal virtuális édenkertet ígér.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog