erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Megmaradásunk érdekében

Évtizedek óta egy ránk nézve végzetes folyamat, ingatlanjaink kiárusításának a cselekvő részvevői, és ebből kifolyólag bűnrészesei vagyunk, hiszen földjeink, erdeink és házaink idegen kézbe történő juttatásának a megakadályozása helyett, inkább eladjuk őseink vagyo­nát. Ráadásul, amint erről a hirdetések nyelve is ékesen tanúskodik, honfitársainkat a vevők köréből eleve kizárjuk. Tapasztalat szerint ugyanis, elenyésző kivétellel, ők képtelenek a titkos támogatásban is részesülő többségiekkel azonos összeget ajánlani.

Hasznos hülyék

A nagy nemzetközi multik szeretnek a „jófiú” szerepében tetszelegni. Társadalmi felelősségvállalás, női jogok védelme, átláthatóság...
Rendszerint ilyesmiket olvashatunk a multinacionális vállalatok tevékenységéről.
A Facebooktól kezdve a Google-on át a nemzetközi vállalatóriások a demokrácia elkötelezett híveként, sőt, védelmezőjeként aposztrofálják magukat.

Neuer Weg - A területi autonómia NEMZETI és EGYSÉGES államokban is törvényes – az ENSZ, az EBESZ, az ET dokumentumai szerint

Az 1989 utáni Romániában azt a mítoszt, illetve hazugságot találták ki, tartották fenn és terjesztették, mely szerint a valamely etnikai kisebbségnek (vagy az ország egy bizonyos régiójának) megadott autonómia állítólag „szeparatizmust” (vagyis egy „ország testéből kiszakadást” eredményező lépést) jelent és állítólag összeférhetetlen a román állam „nemzeti és egységes” jellegével, melyről Románia alkotmányának 1. cikkelye rendelkezik. Az ebben a kérdésben tájékozottak számára nem fér kétség ahhoz, hogy akik ellenzik az egyes autonómiaformák biztosítását, különösen a mintegy 1,2 millió erdélyi magyar számára, azok ezt gyakran tájékozatlanul, kirívóan, hazafiaskodón, vagy akár… retardált módon teszik (a szerző egy szójátékkal él, a hazafiaskodó románul „patriotard”, míg a retardált „retard” – E-RS).

Példaképünk, Amerika

Trump együttműködést hirdetett Kínával és Oroszországgal, miért nem bízza rájuk – azokra, akik valóban meg tudnák rendszabályozni – a harmadik Kimet? Vagy Washingtonban még mindig a hadi- és energiaipar diktálja a külpolitikát? S ezért van új hidegháború Moszkvával? Észak-Koreát pedig az ország „teljes elpusztításával” fenyegeti. Mondhatnánk karakán dolog, értsen az erőből a phenjani diktátor, ha már szép szóból nem teszi. De biztos, hogy egy atomháború, egy nép kiirtása a megfelelő eszköz, még ha csak retorikai szinten is? Ráadásul: mikor sikerült Amerikának az elmúlt évtizedekben háborúval bármit megoldania?

Dragnea Cotroceni-be készül

Ebben a kontextusban pedig: hahó, RMDSZ! Nem feladni Erdélyt Teleormánért! Sabin Gherman írása.
Ha egy kicsit odafigyeltél, akkor láthattad, Dragnea mindent azért csinál, hogy azt a benyomást keltse, de facto ő vezeti Romániát. Munkalátogatások, szimbolikus keretbe foglalások, román népviselet, az igazságszolgáltatás–gazdaság–bankok–nyugdíjak–függetlenség véleményezése, románok zsebe, a brüsszeli vagy az amerikai nagykövetségi gonoszok, a teljes készlet. Mindaz, amit most látsz, valójában holmi államfői viselkedés szimulálása, amiben nem az a lényeg, hogy jól vagy rosszul csinálja, hanem az, hogy a nép hozzászokjon a gondolathoz.

Az állami és pártoktatás kudarca

Hosszú évek óta ugyanazokkal a nevetséges jajgatásokkal kezdjük a tanévet: a gyermekekre omlanak az iskolák, nincsenek tankönyvek, egyes diákoknak kilométereket kell gyalogolniuk, mert újra lerobbant az iskolabusz. Az oktatási miniszter megjelenik a tévében és új „oktatási törvényt” jelent be fellengzősen, ami majd gyógyír lesz a rendszer összes bajára. Bizonyos mértékben jó is, hogy egy olyan alkalmatlan került a miniszter élére, mint Pop, mert a szülők számára egyértelműbb lesz, mennyire rothadt az állami oktatási rendszer.

Lóránt Károly: Oriana Fallaci újraolvasva

Most, hogy a magyar kormány bevándorlásügyben bajszot akasztott Brüsszellel (Berlin az, csak elírták a nevét), ráadásul itthon is sokan vannak, akik a birodalmi centrumnak drukkolnak, talán elérkezett az ideje, hogy Oriana Fallaci nem sokkal a halála előtt Európa iszlamizációjáról szóló könyveit újraolvassuk, amit annál is könnyebben megtehetünk, mert a Művelt Nép Könyvkiadó tavaly újból kiadta, és mi tagadás, e téren rá is szorulunk némi művelődésre.

A 25 legkártékonyabb mítosz, melyek etnikumok közötti konfliktusokat generálnak Erdélyben… és nemcsak ott – Neuer Weg

Az udvarhelyi Kaufland üzletnél 2017. augusztus 31-én végrehajtott magyarfóbiás provokáció alkalmával a médián, közhatóságokon és közösségi hálózatokon belüli uszítók által kirobbantott nacionalista hisztéria újra felszínre hozott egy sor, az erdélyi/romániai magyar közösség ellen irányuló előítéletet, mítoszt, hazugságot és vádat. Ezek virulenciája, mint ahogy a számos kommentelő által alkalmazott erőszakos nyelvezet mutatja, mennyire „élők”/akutak/kemények – tehát VESZÉLYESEK – a kérdéses benyomások és a közéletben hangoztatott feltételezett ok-okozati összefüggések.

Pofátlanság, Brüsszel a neved!

A líbiai határzárat most nyugati cégek fogják felépíteni, többek között németek, amelyek két éve nem jöhettek Magyarországra drótkerítést szállítani, mivel „nem működnek közre börtönök építésében”.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog