Határok nélkül

2018. május 8. – Kossuth Rádió

 

Ukrajnában 2019-ben elnök- és parlamenti választások lesznek

Ukrajnában 2019-ben elnök- és parlamenti választások lesznek, a kampány már elkezdődött, egyik fő témája a kisebbségellenes hangulatkeltés – mondja a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség politikai-kommunikációs titkára. Darcsi Karolina hangsúlyozta: a politikusok figyelemelterelés gyanánt veszélyforrásként állítják be a többnyelvűséget és a kisebbségi jogok érvényesítését. A figyelemelterelő intézkedések sorába illeszkedik a kettős állampolgárság szankcionálásáról szóló törvénytervezet is.

 

Vetőmagot a gazdáknak program

Tizenkétezer zsák kiváló minőségű magyarországi vetőmag-kukoricát adott át a Vetőmagot a gazdáknak program keretében a magyar kormány támogatásaként kárpátaljai magyar gazdáknak Grezsa István kormánybiztos a Kárpátaljai Magyar Vállalkozók Szövetsége közvetítésével Beregszászon.

 

Erdélyi magyar önkormányzatok félúton, két választás között

Erdélyi magyar önkormányzatok félúton, két választás között. Júniusig a Romániai Magyar Demokrata Szövetség minden megyében konferenciát szervez, amelyen elemzik az eddigi munkát, és stratégiát dolgoznak ki a következő időszakra. Elsőként Szilágy és Kolozs megye önkormányzatai találkoztak. Először Horváth Annát, az RMDSZ önkormányzatokért felelős ügyvezető alelnökét halljuk.

 

Tanácskozást tartottak a MOGYE magyar tagozatának diákjai és tanárai

Tanácskozást tartottak a MOGYE magyar tagozatának diákjai és tanárai. Az oktatók az egyetem kialakult helyzetről tájékoztatták a diákokat és a további lépésékről is egyeztettek. Erdei Edit Zsuzsanna összeállításában elsőként Szabó Béla professzort, a magyar tagozat vezetőjét halljuk.

 

A Silvanus Ökológia Egyesület a Környezet és Természetvédő Civil Szervezetek Országos Találkozóját első ízben rendezte határon túl

A Silvanus Ökológia Egyesület a Környezet és Természetvédő Civil Szervezetek Országos Találkozóját első ízben rendezte határon túl. Ezúttal Erdélyben, azaz Kalotaszentkirály-Zentelkén gyűltek össze a Kárpát-medencei civil szervezetek. A Határok nélkül riportere a program főszervezőjét, Kiss Józsefet kérdezte a részletekről.

 

Hazatértek a „Székelyek a magasban” csapat tagjai

A "Székelyek a magasban" csapat tagjai hazatértek afrikai expedíciójukról, ahol felkutatták a búr háborúban elhunyt Wass Albert, az író nagybátyjának sírját. A Határok nélkül riportere beszélgetett a csapat egyik tagjával, Tulit Zsombor hegymászóval.

 

Már hagyomány Aradon, hogy a május elseje utáni első szombaton megtartják a Magyar Majálist

Már hagyomány Aradon, hogy a május elseje utáni első szombaton megtartják a Magyar Majálist. Az idei már a 18. volt, és a szokásos helyszínen, a városligeti gokart-pályán rendezték, ahol különböző ügyességi vetélkedőkkel, családi programokkal, szórakoztató rendezvényekkel várták a résztvevőket, este pedig Demjén Ferenc, koncertezett.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog