erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Pápai Joci a rasszista Orbán-kormány hazájából jött – „tájékoztat” a eurovíziós applikáció

Mindez csupán azért problémás, mivel a versenyt szervező Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége által lefektetett versenyszabályzat szerint politikai üzenetet nem tartalmazhat az Eurovíziós Dalfesztivál.

 

„»A magyarok nem látják szívesen a romákat és az Orbán-kormány is diszkriminálja azt a népcsoportot, amihez Pápai Joci tartozik« – olvasható az Eurovíziós Dalfesztivál osztrák mobilapplikációjában az énekest bemutató szövegben. A mobilalkalmazást egy androidos készüléken töltötte le olvasónk, aki évek óta Ausztriában él, de magyarként Pápai Jocinak szurkolt és szeretett volna minél többet megtudni kedvencéről. Ekkor döbbent meg azon, hogy az énekes bemutatását arra használták fel, hogy az Orbán Viktor által vezetett magyar kormányt diszkriminációval vádolják, amit még azzal is megfejeltek, hogy Pápai Joci ahhoz a népcsoporthoz tartozik, akiket nem látnak szívesen a magyarok. Hozzáteszik: a romáknak Magyarország uniós tagsága ellenére is el kell szenvedniük a diszkriminációt.

Mindez csupán azért problémás, mivel a versenyt szervező Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) által lefektetett versenyszabályzat szerint politikai üzenetet nem tartalmazhat az Eurovíziós Dalfesztivál. Úgy tűnik, az osztrákok figyelmét elkerülte ez az apróság.”

JURÁK KATA 

 

  • Pesti SrácokPápai Joci a rasszista Orbán-kormány hazájából jött – „tájékoztat” a eurovíziós applikáció

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog