erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Honnan a csodából van ennyi pénzük a mély szegénységben élő üldözötteknek?

A közel-keleti és ázsiai illegális bevándorlók ezreit csempészik Európába luxusjachtok fedélzetén. Az ukrán alvilág szervezett bűnözői csoportjai működtették a több millió dolláros hasznot hozó csempészmódszert.

 "A becslések szerint 2016 januárjától mostanáig több mint 2000 bevándorlót juttattak ezzel a módszerrel az embercsempészek Európába.

A bevándorlók Izmirben, Nyugat-Törökországban szálltak fel a hajókra, tehát egy olyan környéken, ahol egyáltalán nem feltűnő a jachtokon utazó turisták jelenléte. A hajók aztán Izmirből 3-4 napos utazással már el is értek Máltára vagy Szicíliába.

Az utasok 7000 dollárt fizettek fejenként az EU-ba szállításukért, ami jóval drágább a többi embercsempész-szolgáltatás áránál. A drágább jachtokon való utazás eddig biztonságosabb alternatívának számított az embercsempészpiacon, mint a régi halászhajókon történő, olcsóbb, mintegy 2500 dolláros, tömegeknek kínált illegális Európába jutási lehetőség.

Az olasz hatóságok és a Frontex – az európai határügynökség – adatai szerint ezzel a jachtos módszerrel összefüggésben nyolc ukrán embercsempészt tartóztattak le Szicíliában az elmúlt hónapban, miután hajóik fennakadtak az olasz parti őrség ellenőrzésén. Hat másik ehhez a csoporthoz tartozó embercsempészt pedig Málta és Kréta szigetein tartóztattak le a hatóságok. Mindegyik most lefoglalt hajó körülbelül 30, főként Szíriából, Afganisztánból, Pakisztánból, Szomáliából és Irakból származó illegális bevándorlót szállított Európába.

 Tavaly 42 ukránt már őrizetbe vettek embercsempészet miatt, mivel a Frontex felderítési adatai szerint Törökországból és Görögországból hajókkal szállítottak migránsokat Olaszországba.

Ez egy új út Törökországból. De ismerjük a csempészek útvonalait, tudjuk, hogyan működnek a bűnszervezeteik, úgyhogy előbb-utóbb biztosan elkapjuk őket"
– mondta Carlo Parini, az olasz kormány embercsempészet elleni munkacsoportjának vezetője a Sunday Timesnak nyilatkozva az ukrán módszerről."

A címet a szerkesztőség adta . Eredeti cím:Luxusjachtokon szállítják az illegális bevándorlókat Európába

 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog