erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

A nyomtatott sajtó évei meg vannak számlálva ...

többek között erről is szó esett a a Külhoni Magyar Újságíró Egyesületek Konvenciója (KMÚEK) tanácskozásán Ungváron. A sajtó és a politika egymásra gyakorolt hatásának aspektusai is szóba kerültek pénteken.

 

Az erdélyi, felvidéki, vajdasági, muravidéki (szlovéniai), magyarországi és a házigazda kárpátaljai szakmai szervezetek képviselői május 11-14. között Kárpátalján tartják éves találkozójukat.
Az Ungvári Nemzeti Egyetem magyar karán tartott 12. KMÚEK-közgyűlésről Dunda György, a vendéglátó Magyar Újságírók Kárpátaljai Szövetségének (MÚKSZ) elnökhelyettese  elmondta: a Kárpátalján másodízben szervezett fórumon hat ország negyven újságírója vett részt, akik a sajtó és a politika egymásra gyakorolt hatását tekintették át, különös tekintettel a kisebbségi magyar újságírásra.

A  tanácskozáson nagy hangsúlyt kapott a média napjainkban megfigyelhető átalakulása, így a nyomtatott sajtó visszaszorulása, a publicisztika mint műfaj hanyatlása és az internetes közösségi oldalak térnyerése, valamint e jelenségek hatása a kisebbségi magyar közösségek médiafogyasztására. Sőt az is elhangzott, hogy a nyomtatott sajtó évei meg vannak számlálva.  Lovász Attila felvidéki rádiós arról beszélt: a technikai fejlődés oda vezet, hogy a klasszikus sajtó meg fog szűnni.

M. Lengyel László, a magyarországi Sajtószakszervezet elnöke a nyelvhelyesség romlásáról beszélt, mely Magyarországról indul, amit a külhoniaknak nem kellene átvenniük.

Az MTI és Háromszék nyomán

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog