erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

2017. május 31-én este 7-
kor rendkívüli koncert lesz
marosvásárhelyi Kultúrpalota 800
fős nagytermében, ahol két
világklasszis magyarországi
hangszeres szólista, Baráti Kristóf
és Várdai
István
 Antonín Dvořák a-moll
hegedű- és h-moll csellóversenyét
fogják megszólaltatni a helyi
filharmonikusokkal, Néhai Kosztándi Jenő festőművészt (1930–2017) posztumusz díszpolgárrá nyilvánítják Kézdivásárhelyen – Bejan András önkormányzati képviselő, a Nagy Mózes Elméleti Líceum igazgatója javaslatára az erről szóló határozattervezetet egyhangúlag fogadták el a városi tanács múlt csütörtöki ülésén.

Bővebben: Posztumusz elismerés Kosztándi JenőnekA Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) hívó szavára immár huszadik alkalommal gyűltek össze Isten házában Sepsiszentgyörgy magyar középiskoláinak ballagó diákjai, hogy alázatos lélekkel az Úr áldását kérjék magukra, iskolájukra, városukra, szülőföldjükre és nemzetükre. Az ökumenikus istentiszteletnek ezúttal a belvárosi református templom adott otthont.

Bővebben: Megtartani szépet és jót (követendő példa kellene legyen minden magyar lakta településen Sz-h. szerk. megj.)Részlet egy  Londonban  1995-ben kiadott könyvből, ezért lesznek benne olyan adatok amelyek már nem érvényesek, így 14 év után. A kiadvány a Pannonica Kiadó gondozásában jelent meg. Az angol nyelvű kiadás alapján Xenophobe's Guide to The Hungarians, fordította: MERÉNYI ÁGNES. A részlet a erepublik.com oldalán jelent meg. A szöveg kicsit humoros, cinikus a megítélését az olvasóra bízzuk, a mi véleményünk  nem minden részlettel egyezi a leírtakban. A könyvrészletet vita indítónak szántuk, kíváncsiak vagyunk a véleményekre.

Bővebben: Miért nem bírják a magyarokat?Mindez csupán azért problémás, mivel a versenyt szervező Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége által lefektetett versenyszabályzat szerint politikai üzenetet nem tartalmazhat az Eurovíziós Dalfesztivál.

Bővebben: Pápai Joci a rasszista Orbán-kormány hazájából jött – „tájékoztat” a eurovíziós applikációBBC

 /Végre nem egy német nyelvű lap ír a multik által nálunk és nyugatabbra árult élelmiszertermékekben tapasztalható különbségről, ugyanis e multik és a bűnöző szupermarketek legnagyobb része német./

Bővebben: A volt kommunista országokat a multik átverik az ennivalóvalMessze Litvániában követik el a legtöbb öngyilkosságot az Európai Unióban, a balti államban 100 ezer emberre 32 ilyen eset jut, míg a "sereghajtó" Görögországban és Cipruson 100 ezerből csak öt ember vet véget életének önkezével - derül ki az EU statisztikai hivatalának szerdán közzétett friss adataiból.

Bővebben: Az öngyilkos EurópaA Szent Korona hányatott sorsáról, valamint a koronaőrség történetéről tartott nagy ívű előadást v. Kerecsen László koronaőr-parancsnok péntek este a Székely Nemzeti Múzeumban. Az eseményt népes hallgatóság tisztelte meg jelenlétével.

Bővebben: Dicsőség és hányatott sorsA közel-keleti és ázsiai illegális bevándorlók ezreit csempészik Európába luxusjachtok fedélzetén. Az ukrán alvilág szervezett bűnözői csoportjai működtették a több millió dolláros hasznot hozó csempészmódszert.

Bővebben: Honnan a csodából van ennyi pénzük a mély szegénységben élő üldözötteknek?többek között erről is szó esett a a Külhoni Magyar Újságíró Egyesületek Konvenciója (KMÚEK) tanácskozásán Ungváron. A sajtó és a politika egymásra gyakorolt hatásának aspektusai is szóba kerültek pénteken.

Bővebben: A nyomtatott sajtó évei meg vannak számlálva ...Hétvégén Manchester főterén zajlott az első alkalommal megszervezett Góbéfest, amelyen Kovászna megye kulturális programokkal, kézműves tevékenységekkel és a turisztikai kínálatával volt jelen.

Bővebben: Góbéfest Manchesterben

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog