erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

A disznó súlya

Soros neve a disznón! A libbal média véres kardként körbehordozta egy disznóvágás képét a nyugati médiában. Magyarország újra antiszemita, fél-fasiszta lett, és svájci kolostorok környékén már látták a „magyarok nyilait” is. És erre Orbán Viktor – botrányosan anti-píszí módon – csak annyit reagált: „A disznóvágás ügye nem tartozik a kormány hatáskörébe”. Jesszusom!

Betiltják a mobiltelefonokat a francia iskolákban

A francia kormány megttiltja az ország összes általános iskolájában a telefonok használatát, írja a The Guardian.

A gyerekek magukkal vihetik majd a telefonjukat az intézményekbe, de egészen addig nem vehetik elő, míg nincs vége a tanításnak. Tehát még a szünetekben sem lehet majd használni az eszközöket.

Felmérés: a romániai szülők fele szerint a verés "csak hasznára válik" a gyereknek

A romániai szülők 51 százaléka saját bevallása szerint a "gyermek érdekében" alkalmaz testi fenyítést, mert úgy véli, a verés "csak hasznára válik" a gyermeknek. A következtetést a World Vision Romania gyermekvédelmi szervezet Miért verjük a gyermekeket című reprezentatív felmérése tartalmazza, amelyet csütörtökön ismertetett a román sajtó.

Méltatlanul elfeledve

Demeter László kiadóigazgató (b) és dr. Székely Zsolt régész a könyvbemutatón

Egy méltatlanul elfeledett tudós, Roska Márton (1880–1961) hat, eddig kiadatlan régészeti tanulmányát magába foglaló kötet bemutatására került sor szerda este a Székely Nemzeti Múzeumban. A Székelyföld egyes bronzkori leleteinek elemzése című könyv a baróti Tortoma Könyvkiadó jóvoltából került a szakemberek és olvasók asztalára.

Fejére állított világ: Észak-karolinai kormányzó rendeletet írt alá, hogy férfiak használhassák a női vécéket

LIFE SITE NEWS

Roy Cooper, az amerikai Észak-Karolina szövetségi állam kormányzója végrehajtási rendeletet írt alá, melynek értelmében a „nemi irányultság” és a „gender azonosság vagy kifejezés” védett kategóriák, és ennek következtében a cégeknek kötelességük lett férfiakat beengedni női vécékbe és megfordítva.

A mesterséges inteligencia kockázatai

Eljött ez a pillanat is: a mesterséges intelligencia kétharmadnál is nagyobb arányban képes egyetlen fénykép alapján meghatározni az emberek nemi orientációját. Legalábbis ez áll egy nemrég a Stanford Egyetem tudósainak tollából megjelent tanulmányban. Mi több, az algoritmus öt fényképpel akár már 80-90 százalékos pontossággal be tudja azonosítani a szexuális orientációt. Ha viszont az embereknek kellett tippelniük, akkor ehhez képest rosszabb eredmények jöttek ki, vagyis az átlagember éppen hogy 50 százalék körüli eséllyel találgat ez ügyben.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog