erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Kárpátaljai turnéra indul az Osonó Színházműhely

Október 4. és 13. között négy településen – Munkács, Visk, Aknaszlatina, Técső - kerül bemutatásra a Fazakas Misi által rendezett Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadás, amelyet minden esetben közönségtalálkozó is követ.

 

Az Osonó tavaly, november végén járt először Kárpátalján, és már akkor megfogalmazódott a visszatérés igénye. A Bethlen Gábor Alapítvány támogatásával, az előadásokon túl, a társulat két tagja - Fazakas Misi és Mucha Oszkár – műhelyfoglalkozásokat is fog tartani a kárpátaljai fiatalok számára. A turné célja, hogy a színházi élmény és a dramatikus módszerekre alapuló személyiségfejlesztő képzések kapcsán a két térség magyar fiataljai és közössége közötti összetartozást és kapcsolódást erősítse. Az Osonó előadása és képzései a közép-kelet-európai térséget jellemző nehézségeket közelítik meg, és párbeszédet kezdeményeznek róluk a kulturális szempontból ingerszegény kárpátaljai környezetben.

A dokumentarista előadás kiinduló pontját a fiatalok személyes történetei képezik, így a fiatalokat érintő társadalmi- szociális problémákat, a magányos gyerek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok helyzetét és történeteit járja körbe a társulat.

Szereplők: Mucha Oszkár, Bakó Blanka e.h., Bene Ervin, László Fruzsina, Fazakas Hunor. Technikus: Pászka Gáspár.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog