erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Cey-Bert Háromszéken

Erdélyi körútja során, Püski István kiadótulajdonos kíséretében, a héten ismét megyénkbe látogat Cey-Bert Róbert Gyula 56-os forradalmár, író, gasztronómus. Ez alkalomból a Végvári oroszlánok, valamint a Nincs más út csak a szabadság című regényeit mutatják be.

 

A Végvári oroszlánok az általa írt Magyar–török trilógia második könyveként jelent meg 2016-ban, a nemzeti ügyet önzetlenül szolgáló Püski Kiadónál. Cselekménye a végvári harcok kegyetlen világába nyújt betekintést. Elolvasván megismerhetjük annak rettenthetetlen, a hazáért életüket kockáztató bajvívó hőseit, illetve átélhetjük velük „a rajtaütések fortélyosan végrehajtott mozgalmas történeteit.” Ugyanakkor kiderül, hogy „a véres rajtaütések kíméletlen oroszlánküzdelmében a magyar és a török vitézek lelkéből idővel kiégett a gyűlölet salakja, jobban megismerték egymást, megtanulták tisztelni egymás vitézségét.”

A Nincs más út csak a szabadság a már említett trilógia harmadik köteteként látott nyomdafestéket, és érdekfeszítő módon tárja elénk Bocskai István, valamint Bethlen Gábor győztes szabadságharcának fordulatokban gazdag, fájdalmasan szép történetét. Dr. Csámpai Ottó, a Nagyszombati Egyetem docense szavaival élve, ez a könyv arra is rádöbbent, hogy „a nemzetnek, mint sorsközösségnek a lényegi tartalma nem más, mint közös célok, közös érdekek megvalósítására való törekvés.”

A szerzővel szeptember 22-én Kézdivásárhelyen, a Vigadó Művelődési Házban, 23-án Baróton a múzeumban, 24-én Sepsiszentgyörgyön, a Székely Nemzeti Múzeumban és 25-én Kovásznán, a művelődési házban találkozhat a nagyérdemű, 18 órától.

Bedő Zoltán

 

Székely Hírmondó

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog