erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Elkezdődött az Osonó Interetnikai projektje

Gyimesfelsőlokon szervezte meg az Osonó Színházműhely és annak jogi háttere a Bolyongó Színházi Egyesület azt az intertnikai tábort, amelyre szeptember 4- 10. között kerül sor.

 

A tabaraOsonointeretnic#2017 nevű projektet az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala/Departamentul pentru Relații Interetnice támogatta és célja annak a lehetőségnek a megteremtése, amelyben a dráma- és csapatjátékok, személyiségfejlesztő és önismereti gyakorlatok segítségével, a különböző etnikumú fiatalok közelebb kerülhetnek egymáshoz, megismerhetik egymást és felfedezhetik a közös alkotás öröme mellett mindazt, ami érték lehet a másikban. A színházi játékok hatásos eszközei lehetnek az előítéletek leküzdésére, az egymás elfogadására és a közös kapcsolódási pontok megtalálására.

A projektnek 23 résztvevője van és a román, magyar és roma fiatalok mellett hat ifjúsági munkás és nevelő is részt vesz a táborban. Számukra Mucha Oszkár, az Osonó színésze, valamint Fazakas Misi drámatanár, a társulat rendezője tart személyiségfejlesztő, önismereti, csapatépítő és drámapedagógiai foglalkozásokat.

A színházi gyakorlatokba való elmélyülés, a keresés és a kísérletezés egy igazi közösséggé kovácsolhatja a résztvevőket. A műhelyfoglalkozások mellett, az intenzív tábor minden reggel a lelki-szellemi bemelegítőként szolgáló napindítóval indul, este pedig a rövid színházi jelenetek próbái zajlanak, amelyeket az utolsó nap délelőttjén mutatnak be a kiscsoportok. Mindezek mellett sok beszélgetésre kerül sor, így a résztvevők tudomást szerezhetnek egymás kultúrájáról, gondolkodás módjáról, és megoszthatják az életükben jelen lévő problémákat.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog