A második csőrepedés utáni helyzet, hetekig átjárhatatlan volt az udvartér.

A munkához való viszony, a szakmai hozzáértés, az emberi odafigyelés annyira lezüllött lehet, hogy azt már milliós pénzbefektetéssel sem lehet pótolni, a kézdivásárhelyi vízszolgáltatásnál. Legalább is jelenleg ez a helyzet.

 Történt ugyanis, hogy a 42-es udvartérben februárban csőrepedés volt , néhány nap alatt több méteres kutatóárok kiásása után a fránya elszakadt vízcső megkerült. Péchünkre ez ott történt ahol bejárunk a lakásunkba. A néhány méteres árok kiásására megjelentek munkagépek. Sajnos nem tudtam eldönteni a szakmai hozzáértés, vagy az oda nem figyelés volt az oka de a bejárat előtt található beton küszöb a gépek súlya alatt elrepedt és a rajta található betontető besüllyedt. Ezután jött a helyreállítás. Megjelentek, az alkalmazottak, az ember azt hitte a szétdobált kövekkel is kezdenek valamit, ez csupán remény maradt. A második csőtörés alkalmával is ástak utána, követ hoztak a gödörbe beszórták oly módon, hogy az udvartér ezen része személygépkocsival járhatatlan lett, gyalog is kockázatos volt. Közben megtudtam, hogy a feltört burkolat helyreállítási határideje egy hónap, ezt kivártam és azután reklamáltam, kérve a helyreállítást.

Aránylag gyorsan megjelentek a Közüzemek Rt. regionális szolgáltató emberei enyhén szólva illuminált állapotban, helyesebben az italgőzbe burkolózva, egy markológép követ szórt le. Az emberek elkezdték lapáttal szétkaparni, volt olyan is aki lábbal rugdosta odébb a köveket egy idő után unalmas lett a lapátolás, visszahívták a markológépet, hogy az lökdösse. Gondolom nem szorul magyarázatra, hogy az emelővel is felszerelt erőgépet nem erre a célra találták, így aztán sikerült a vakolatot leverni.

 

A szanaszét dobált kövek, A halomba dobált kockakövek ahányszor egy jármű elhalad ott a rezgéstől elmozdulnak. A pillanatnyi helyzet az, hogy a szemét elszállító autó a ház küszöbén közlekedik és azt egyre jobban darabolja.

A helyzetet és a történteket vázoltam a Közüzemek Rt. regionális szolgáltató helyi vezetőségének, „fűt-fát” megígértek, de néhány hét eltelte után sem történt semmi.

 

Miután többszörösen megemelték a közüzemi szolgálatatást, nem óriási elvárás, hogy azok akik irányítják a tevékenységet ellenőrizzék, hogy azt miként és minőségben végzik el az alkalmazottak. A jelenlegi munkamorál és a viszonyulás, hogy borgőzösen hányavetin végzik el a kiszabott munkát, enyhén fogalmazva gúnyolódásnak lehet nevezni a lakókkal szembe.

 
A jelenlegi helyzet

A Közüzemek Rt. regionális szolgáltató az országosan központosított cégadatbázis szerint az elmúlt tíz év zömében több százezer lejes profitot ért el (https://www.listafirme.ro/gospodarie-comunala-sa-8574327/). Feltételezhető, hogy a részvénytársaságnak más tevékenysége a vízszolgáltatáson és a szennyvízkezelésen, valamint a karbantartáson kívül nincsen, tehát a profit a lakosok által befizetett díjból származik. A profit egy töredékét arra fordítanák, hogy több javadalmazásért olyan alkalmazottakat biztos találnának olyan alkalmazottakat, aki nem fogyasztanak alkoholt, odafigyelnek arra, amit csinálnak és az elvégzett munkával nem gúnyolódnak embertársaikkal. Az is lehet, hogy pénzt is spórolnának, ha nem kell úhyan azt a munkát többször elvégezni. Az elvégzett munkáért a céget vezető gárda is hibás, mert ez az állapot nem alakul ki ha odafigyelnek és megkövetelik a fegyelmet és az elvégzett munka minőségét.

 

Tóth László

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog