Miért próbálja Biden megbüntetni a Charter Iskolákat sikereikért? (aQuillette magazin cikke kapcsán)

A liberális nyílt társadalom előretörése a tavaly megint kapott egy löketet. Célja, hogy elpusztítson minden közösségi értéket a közösségi erkölcsöt felszámolja, az önmegvalósítást és a fogyasztást tegye meg világunk alapértékének.

Az általuk eltervelt liberális gondolkozásba nem férnek bele a másként gondolkozók.

Nem fér bele a kereszténység, a nemzet, a megszokott családmodell. Nem tűri meg az új világrend a ragaszkodást a kultúránkhoz, évszázados népszokásainkhoz.

Helyette özönlik az LMBTQ, a gender-ideológia, keresztényüldözés, tech-kultúra vélemény diktatúra, gondolati rendőrség, a nemzetek felszámolása és a sekélyes kultúrával felruházott egyének kialakítása, ahol mindenki liberális és szabadnak érezheti magát az általuk megszabott keretek között.

A demokrácia fellegvárában őrző államban Amerikában, még meg se melegedett az elnöki szék JOE Biden feneke alatt a szék máris neki fogott a neoliberális irányzat erőltetésének a társadalomban. Nem kétséges, hogy az ifjú korosztályt célozták meg, a befolyásolhatóságukat kihasználva.

 

 Pontosan mit tartogat Biden elnök a charteriskolák amerikai hálózatának? A Demokrata Párt a Biden-Sanders Egység Munkacsoport az elszámoltathatóságát követeli a charteriskoláknak. Kezdi cikkét a témában Greg Ashman a Quillette magazinban.

 Mindenek előtt nézzük meg mi is a charteriskola?

A szerződéses iskola (angolul charter school) olyan oktatási intézmény, amely állami finanszírozást kap, de a hivatalos állami iskolarendszeren kívül működik, és félig autonómok. Ez azt jelenti, hogy a charteriskolák állammal szerződéses viszonyban működnek, de függetlenek az iskolai törvényektől és rendeletektől. A charteriskolák állami támogatást kapnak tanulónként, és ők felelősek ezeknek az alapoknak a szabad kezeléséért.

  • A tantervet és anyagát a hallgatói igényeknek megfelelően állítják össze.

  • Ők döntenek, hogy mire összpontosítanak, a tudomány, a technológia, a mérnöki ismeretek és a matematika négy tudományának egy vagy több területére (STEM - Science, Technology, Engineering and Mathematics – oktatás), vagy előadóművészetre, főiskolai előkészítésre esetleg nyelv oktatásra.

  • Engedélyezheti a résztvevőknek az online oktatást.

Ez az a iskolai rendszer, melynek neki menne i Biden, mindenek előtt az elszámoltathatóságot követeli, ennek a követelése még nem hangzik feltétlenül ellenséges cselekedetként – írja Ashman.

A szög a zsákból akkor bújik ki mikor az elszámoltathatóság mellett az „az összes charteriskoláktól megkövetelik az átláthatóság ugyanolyan normáinak betartását, mint a hagyományos állami iskoláknál, ideértve az állampolgári jogok védelmét, a faji méltányosságot, erkölcs oktatás a felvételi rendszert, gyakorlatokat, fegyelmi eljárásokat és az iskola pénzügyi elszámolását.” - véli Ashman.

Megjegyzendő a charteriskolák állami finanszírozású intézmények, nem kérnek díjat, és a szokásos kormányiskoláknál nagyobb rugalmassággal rendelkeznek ügyeik intézésében és programjaik lebonyolításában.

„Egészen a közelmúltig az Egyesült Államokban jelentős kétoldalú támogatást nyújtottak a ezeknek az iskoláknak, de ez kezdett csökkenni, amikor őket is akaratlanul belerángatták Amerika szélesebb kultúrharcába.” - Vélekedik a cikk szerzője.

Ezeket az iskolákat megrohanták, a tanulók mivel sikeresebben képezik a diákokat, a létszáma megnövekedett az államival szemben, ezért felvételiztető rendszert dolgoztak ki.

Ezt a megállapítást alátámasztja egy tanulmány, amelyet Thomas Sowell közgazdász végzett több mint 100 New York-i charteriskolában, amelyek ugyanazon épületben vannak a szokásos állami iskolákkal. Az elemzés során Sowell megállapította, hogy a charteriskolák általában jobban teljesítenek a közösen elhelyezkedő állami iskolákban oktatás terén. Még egy pozitívum a felvételi rendszer nem zárja ki a gyengébb képességű egyéneket, igyekeznek őket is felemelni a többiekhez.

Röviden összefoglalva a szemünk láttára apró lépésekkel erőltetik ránk „Szép új világot.”

 

(Az eredeti írást ITT olvashatja el./Why Is Biden Trying to Punish Charter Schools for Their Success?)

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog