A Meseország ellen irányuló kampány miatt perel a Labrisz Egyesület


Az indulatokat kiváltó kötet, amelyet egyesek elkapkodtak a könyvesboltokból, mások pedig máglyára dobnának

 

Beperelte a Labrisz Leszbikus Egyesület a Magyar Nemzetet, a keresetet pedig befogadta a bíróság – írja az egyesületet képviselő Magyar Helsinki Bizottság. A Labrisz – a Meseország mindenkié meseantológia kiadója – jóhírnév megsértéséért perel.

 

Az antológia 17 kortárs szerző meseátiratát tartalmazza különféle hátrányos helyzetű csoporthoz tartozó szereplőkkel, gyakran mai környezetbe helyezett történetekkel. A történetek többek között olyan témákat érintenek, mint a kirekesztés, családon belüli erőszak, mélyszegénység, de érintik az azonos nemű szerelmet és a nemváltást is. Utóbbiak miatt előbb a Mi Hazánk, majd a Fidesz folytatott kampányt a mesekönyv és a Labrisz ellen. A mesekönyv körüli botrányt összefoglalója Transindex. 

A kampányba Orbán Viktor miniszterelnök is beszállt, aki egy rádióinterjújában a pedofíliával mosta össze a mesekönyv kiadását – emiatt a TASZ fordult ombudsmanhoz. A Magyar Nemzet októberben közölte Németh György írását, ami Orbán gondolatmenetét folytatta. Németh szavait így idézi a Helsinki Bizottság: „Meseország mindenkié című könyvet a pedofíliához, a Labrisz Leszbikus Egyesületet pedig egy pedofil szervezethez hasonlóan kell megítélnünk.

Mert végül is erről van szó.” Jól ismert és aljas trükk pedofíliának beállítani az elfogadó társadalomért tett erőfeszítéseket a Magyar Helsinki Bizottság szerint. Ezek az állítások azonban nélkülöznek mindenféle valós alapot. A civil szervezet természetesen tisztában van azzal, hogy a közélet szereplője, így tevékenysége bírálat tárgyává tehető, viszont a jóhírnevét sértő durva hazugságokat akkor sem köteles tűrni, ha egyébként közszereplő. A Labrisz ezért határozott úgy, hogy a cikk szerzőjét és a Magyar Nemzetet kiadó Mediaworks Hungary Zrt.-t bepereli a Magyar Helsinki Bizottság segítségével.

(hvg.hu/hírszerk/ tansindex.ro)

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog