Zombik, vírus vagy atomháború? Véget értek a boldog békeidők

 

Szerző: Ungváry Zsolt

Az új világrendek győzelméhez azonban nyomorúságos, sötét átmeneti korok vezetnek. Előbb el kell pusztulnia a réginek, hogy majd romjain felépüljön a következő. A nyugati civilizáció most fut bele a dicsőséges, napfényes, vízvezetékes római korból a sötét és ijesztő világba.

 

"A jövőbe látás képessége nem adatott meg nekünk, de következtetéseket levonhatunk. Még ha adott pillanatban nem is tudjuk, mire kell leginkább figyelni. Most még talán nem egyértelmű, melyik fenyegetőbb számunkra: az iszlám vagy az ateista liberalizmus. Valójában a kettő kiegészíti egymást.

A liberálisok aknamunkája miatt ugyanis az erős keresztény alapokon nyugvó európai kultúrkör összeomlott, helyén vákuum keletkezett, amit lassacskán az iszlám fog betölteni. A liberálisok továbbra is aktívan elősegítik ezt azzal, hogy megakadályozzák a nyílt beszédet: nem nevezhetjük néven az ellenfeleket, saját helyzetünket sem tudjuk definiálni, ami ellehetetleníti az ellenállást. Az egyszeri európai polgár talán tudatában sincs a veszélynek.

A keresztények meg tudnák vívni népesedési-ideológiai-fizikai harcukat, be tudnák tölteni a teret, és így nem lenne szükség új ideológiák és népek betelepülésére, ám ezt a liberálisok megakadályozzák.

Civilizációk igenis elpusztulhatnak, mint Egyiptom, Kréta, Róma; a helyükbe települők pedig szakítanak mindazzal, ami volt. Az utódok el sem bírták olvasni a hieroglifákat, birkát legeltettek a Forum Romanumon, tyúkokat itattak az avar aranytálakból. Spengler száz éve megírta A Nyugat alkonyát. Lássuk be, az új honfoglalókat nem fogja érdekelni Leonardo, Shakespeare, Beethoven, Luther, Napóleon, de Homérosz vagy Caesar sem. Elfelejtődnek, kikopnak. Ahogy a szászok lakta Lőcsén, Pál mester gyönyörű középkori oltára előtt, az egykori Magyar Királyság szabad királyi városában szlovákul folyik a mise; ahogy a Cluj-Napocának nevezett Kolozsváron Piata Mihai Viteazulnak hívják a Széchenyi teret vagy ahogy a keleti kereszténység emblematikus bazilikájából mecset lett az Isztambullá változott Konstantinápolyban. (...)

Az új világrendek győzelméhez azonban nyomorúságos, sötét átmeneti korok vezetnek.

Előbb el kell pusztulnia a réginek, hogy majd romjain felépüljön a következő. A nyugati civilizáció most fut bele a dicsőséges, napfényes, vízvezetékes római korból a sötét és ijesztő világba. És hogy ez ne érje teljesen készületlenül, arra jó előre „érzékenyítik” például a hollywoodi filmeken keresztül. Évtizedek óta nézhetjük a mozikban azokat az apokaliptikus látomásokat, amelyek egy szétesett, no go-zónákkal és kilátástalan helyzetű bűnözőkkel teli, az összeomlott civilizáció utáni jog- és rend nélküli környezetet mutatnak be."

A cikket egész terjedelmében itt olvashatja el vasárnap.hu

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog