Férfiak, nők, a családom és egyéb állatfajták?

Mindenek előtt bocsánatot kell kérnem a szerzőtől, hogy nem az eredeti címet (Férfiak, nők – és egyebek?) használtam a blog idézetemben. De mikor elolvastam a címet és utána az cikket annyira kézenfekvő volt a változtatás, főleg a család szó. Eszembe jutott Gerald Durrell regénye (Családom és egyéb állatfajták) Egy mondatban a regény: mit lehet tenni, mindig esik az eső, köd van, mindenki náthás, és Margo pattanásai nemhogy elmúlnának, hanem egyre sokasodnak? Durrell megadja a megoldást el kell költözni Korfura. Mi hová költözzünk? Vajon megtaláljuk most ebben az Európának nevezett daráló tégelyben a helyünket, amikor a "fekélyes pattanások" csak egyre szaporodnak, növekednek.

 

 

Szerző Szánthó Miklós (Magyar Nemzet)

Férfiak, nők – és egyebek?

„Valahogy nem látom magam előtt, amint Konrad Adenauer, Robert Schuman, Jean Monnet vagy Alcide De Gasperi olyan Európai Unióról ábrándoznak, amely kiemelt stratégiai kérdésként foglalkozik az úgynevezett LMBTIQ-jogokkal. Azért írom, hogy »úgynevezett«, mert egyrészről a fene se tudja, mit takarnak pontosan a mozaikszóval jelölt »identitások«, és ha végigmegyünk a betűsoron, nehézségekbe is ütközünk.

A »leszbikusról« és a »melegről« még ugye tudjuk, hogy mit jelentenek, de a »transzszexuálissal«, a »biszexuálissal«, az »interszexuálissal« meg a »queerrel« már gondban vagyunk – pláne ha hozzávesszük, hogy a lista folyamatosan bővül, például az »a« betűvel, mint »aszexuális«, meg p-vel, mint »pánszexuális«. És akkor még nem is beszéltünk a »günoszexuálisokról« vagy a »nonbináris agenderekről«.

Vélhetően az újabb és újabb nemi eltévelyedések felfedezésének dinamizmusa miatt biggyesztenek a legműveltebbek a sor végére egy pluszjelet vagy csillagot (LMTIQAP+/*), jelezvén, hogy a lista inkluzív és nyitott, nem tűri meg, hogy a holnapután kitalált hetvenharmadik genderidentitást vagy frissen újragondolt szexuális vonzalmat – kövek, növények, állatok vagy kisgyermekek iránt – diszkriminálják ebben a szivárványszagú világban.

Szóval csak magam elé képzeltem az »EU alapító atyáit« – e megfogalmazás persze már önmagában mutatja, hogy közösségünk toxikus maszkulinitásban fogant valójában, csakúgy, mint az Egyesült Államok –, és nem tűnt reálisnak, hogy azért kezdtek volna el munkálkodni az integráción, mert úgy érezték, küzdeniük kell a »transz-, nembináris és interszex emberek ellen megnyilvánuló interszekcionális diszkriminációval« szemben.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el. Magyar Nemzet

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog