Ottó császár díjat kap Iohannis Németországtól

 

A román államfőt az „európai megértés” folyamatában való szerepéért ismerik el. De az is lehet, hogy ő a nyugati világ üdvöskéje, aki mindenkinek oda tartja pofiját egy puszira (függetlenül, hogy ki az) csak ott lehessen apró mivoltával (nem a méretére gondolok) a nagyok lábánál sertepertélve álrománként, mint szász.  Az Amerikai Egyesült Államok és az európai  nyugati világ szükségük van Romániára mindazok ellenére, hogy tudják a  az elmúlt száz évben nem sok politikai, katonai megegyezést tartottak be, nagy részét inkább becstelenül felrúgták,  hisz a tengeri kijárat, és az orosz közelség mindent megér. Még egy érv, a térségben a licsi-lócsiságuk ellenére ők az utolsók, akik nem prüszkölnek szembe az unió döntéseivel. 
 Magyarellenes kirohanásai ellenére nem először díjazza Németország Klaus Iohannist – írja a Krónika Online.

Korábban Károly-díjjal tüntették ki, de úgy látszik ezt nem érezték elegendőnek, így most Ottó császár díjat is kapott a román elnök. Az elismerést előreláthatólag október 14-én veszi majd át, a laudációt pedig a német külügyminiszter mondja majd.

Iohannis  az idei őszön veheti át a Nemzetközi Károly-díjat,  mert az „európai megértés” folyamatában kitünt. Korábban többek között Richard von Weizsäcker volt német elnök, Vaira Vike-Freiberga lett exállamfő és Angela Merkel, német kancellár kapott Ottó császár díjat. A román államfő idén ősszel veheti majd át a Nemzetközi Károly-díjat is, amelyet eddig François Mitterrand, Helmut Kohl, Winston Churchill, Konrad Adenauer, Emmanuel Macron, II. János Pál pápa és Bill Clinton kaptak meg.

A Károly-díj odaítélése kapcsán is többekben kifogásolták, hogy a magyarellenes megjegyzéseiről híres politikust miért tüntetik ki. A Nemzetközi Nagy Károly-díj Alapítvány elnöke, Jürgen Linden a kritikákra reagálva elmondta, hogy Románia államfője „egy elkötelezett európai”, aki szerinte nem lett nacionalista. Ezt még a bukaresti diszkriminációellenes tanács megkérdőjelezte még a tavasszal és ötezer lejes büntetést szabott ki Iohannisra a magyar nyelvvel gúnyolódó megjegyzése miatt. Ez Lindent kevésbé érdekelte, fontosabb a neoliberális megfelelés a tényeknél, az se elhanyagolandó, hogy Magyarországba is belerúgott . Így aztán  kiemelte, hogy az államfő „saját magához képest szokatlanul éles retorikát használt, de nem támadta a magyar kisebbséget, aggályait sokkal a PSD politikusaival szemben fogalmazta meg”.

Szék-helyek

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog