Metropolisz övezet lehet Kézdiszék (+Videó)


Tamás Sándor, Bokor Tibor, Fejér László Ödön

 

Sajtótájékoztatón jelentette be 2020. szeptember 16-án Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere és Fejér László Ödön szenátor, hogy metropolisz övezetté fejlesztik Felső-Háromszéket

 

A jogszabály és az akarat megvan rá, így semmi akadálya nincs annak, hogy Kézdiszék Kézdivásárhely központtal egy fejlesztési pólust alkosson a közeljövőben, így nem csak a pénzlehívásokban lennének eredményesebbek, de elindulhatna egy integrált fejlesztés is – fejtette ki  Tamás Sándor.

 

A folytatásban elmondta „Arra az állapotra kell készülni, ami 2–3 év múlva fog történni a térségben, nagyobb kitekintésben. A jövőnk kulcsszava az együttműködés a székelyföldi megyék között, és együttműködés a Barcasággal is, hiszen a vidombáki repülőtér ügye is egy együttműködés eredménye.” 


Fejér László szenátor megerősítette: az RMDSZ törvény módosításának köszönhetően ezután minden municípium létrehozhatja a metropolisz övezetet, így Kézdivásárhely is. „Ki szeretném hangsúlyozni, hogy ez nem azért nem jött létre eddig, mert nem gondolkodtunk rajta vagy nem akartuk volna, hanem mert nem volt rá megfelelő jogszabály. 


Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere úgy gondolja, az övezet megalakulása azért jó, mert kiterjeszti a pályázati lehetőségeket. „Jelenleg sok uniós pályázat van, ami kisvárosokra nem érvényes. Mindig hátrányos helyzetben voltunk a nagyobbakkal szemben, hiszen ők a többszörösét tudták lehívni annak az összegnek, amelyet a kisebb települések szerettek volna. „Ezt a lépést biztos megtesszük, mert csak pozitív hozadéka lehet, és hiszem, hogy így felzárkózunk mi is a nagyok mellé” – nyomatékosított Bokor Tibor. (Bővebben a videóban)

 

https://www.youtube.com/watch?v=InH5lg4mNrA

Sz-h

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog