Szerző: Pataky István

"Mint egy sokat használt, mocskossá vált védőmaszkot, úgy dobta a román politika szemétdombjára a korrupcióellenes harcot s a „háborúban” látványos szőnyegbombázást vállaló „független” hatóságot, az Országos Korrupcióellenes Ügyészséget (DNA) a jelenlegi hatalom.

 

Jól szervezett monstre tüntetések ugyan nincsenek a Klaus Iohannis csapatát képező kormányzati szereplők unortodox ügyeinek elsikkadása miatt, de apró jelei már vannak a romániai társadalom feleszmélésének. A napokban online aláírásgyűjtés indult a korrupcióellenes küzdelem újraindításáért, a Declic civil szervezet köré szerveződött polgárok petíciót is intéztek a bukaresti hatóságokhoz. A dokumentumon Iohannis államfő, Cătălin Predoiu igazságügyi miniszter és Crin Bologa, a DNA vezetője szerepel címzettként. Jelenleg „egy elit ügyészekből álló intézmény apró tettek felkutatásával foglalkozik, miközben a nagyon korrupt személyeket nem zavarja senki” – fogalmaznak a civilek, hozzátéve: nehéz elhinni, hogy egyszerre eltűntek a korrupt személyek a legfelsőbb szintekről."

A teljes cikket itt olvashatja konikaonline.ro

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog