Liberális keresztény? Muti, légyszi!

Szerző: Gável András

A liberális és a keresztény tehát, akarva-akaratlanul, egymásnak feszül.
 „Jól látható, hogy míg a liberális számára a felettes hatalom elképzelhetetlen és tűrhetetlen, mivel mindentől és mindenkitől függetleníti magát, addig a keresztény kizárólag úgy válik szabaddá, hogy közben szüntelenül Istentől függ.

 

Közelítsünk! A keresztény nem erőltet, viszont elmondja a felfedezett élet boldogságának és értelmének valóságát. A liberális azonban épp ezt nem bírja elviselni. Ne mondja meg neki senki a tutit! Sőt, aki a keresztényekhez hasonló módon kiáll az értékek mentén, az azonnal fogja be a száját! Mégis mit képzel?

A liberális és a keresztény tehát, akarva-akaratlanul – de valljuk be, sokkal inkább akarva –, egymásnak feszül. Nincs mese. Olyanok, mint az iskolai mágnes piros és kék vége. Ezért aztán hiába próbálják ma jópáran bizonygatni, hogy a liberális is lehet keresztény, nekem hiába beszélnek. Ha egyet is mutatnak, megeszem a kalapom. Ha akarom. Vagy nem. Nem is tudom. Ne szólj bele!”

 
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el vasarnap.hu. 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog