Kína szerint „Amerika a világbéke elpusztítója”

Szerző: Dócza Edith Krisztina

„A világbéke elpusztítója” – így jellemezte minap az Egyesült Államokat a kínai honvédelmi minisztérium azt követően, hogy a Pentagon egy friss jelentésében élesen kritizálta a keleti nagyhatalom katonai ambícióit. A kínai honvédelmi minisztérium szóvivője szerint az elmúlt évek arról tanúskodnak, hogy Washington a regionális feszültségek fő okozója, intézkedéseivel gyakorlatilag megsemmisíti a világbékét és veszélyezteti a nemzetközi rendet. – Az elmúlt két évtizedben Irakban, Szíriában, Líbiában és más országokban folytatott amerikai fellépések több mint 800 ezer ember halálát és több millió lakóhelyének elhagyását eredményezték – nyilatkozta.

 

A hónap elején megjelent amerikai beszámoló többek között arra figyelmeztetett, hogy Kína a világrend megváltoztatására tör, amelyben egyre nagyobb szerepet szán erősödő hadseregének, és megduplázná nukleáris fegyvereinek számát is. A pekingi közlemény tagadta a jelentésben leírtakat, és kérték az Egyesült Államok kormányát, hogy ne tegyenek közzé hamis információkat hadseregükre vonatkozóan.

A feszült amerikai–kínai kapcsolatok miatt hétfőn lemondását jelentette be Terry Branstad, az Egyesült Államok pekingi nagykövete. – Branstad nagykövet hozzájárult a kapcsolatok kiegyensúlyozásához, hogy azok eredményorientáltak, kölcsönösek és tisztességesek legyenek – méltatta a diplomata munkáját Mike Pompeo amerikai külügyminiszter. A nagykövet szolgálati ideje októberben jár le.

Forrás: magyarnemzet.hu

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog