Egy csőtörés elhárítása és a részeg alkalmazott története története

Vasárnap délután figyelmeztettek, hogy a 42-es udvartérből folyik a víz (Kézdivásárhely főtere), az út felszíne is beszakadt egy darabon. Az interneten találtam egy telefonszámot ahol be lehet jelenteni, meg is ígérte, aki beleszólt a telefonba, hogy intézkedik. Elég sokat vártam, de nem jelent meg senki, hogy legalább megnézze mi történt.

Ekkor döntöttem, hogy a vízszolgáltató vállalat helyi vezetőjét telefonon megkeresem. Vázoltam a helyzetet és nyomatékosítottam, hogy nem az első eset és ha huzamosabb ideig tart a csőrepedés a  szomszéd és a mi pincénk is  megtelik vízzel, amire volt már példa. Készségesen ígéretet kaptam, hogy intézkedik. 

Röviddel a beszélgetés után megjelent egy talpig fekete ünneplőben öltözött részeg úriember. 

Bemutatkozott a nevét elhallgatva, hogy ő a szolgálatos. Konstatálta a helyzetet, a pince esetét elmondtam neki is. A falnak támaszkodva tudata, hogy a vizet nem lehet elzárni és majd jönnek hétfőn és elhárítják a hibát. Ekkor szakadt el cérna és rövid de nem barátinak nevezehető beszélgetés következett. Újra felhívtam a helyi vezetőt és beszámoltam a szolgálatos véleményéről, állapotáról és javaslatáról. Ezután rövid időn belül, többen megjelentek gépekkel és nekifogtak a csőtörés elhárításának. Néhány órai munka után sikerrel jártak és a hiba megszűnt.

Miután megnyugodtunk, hogy a pincék szárazon maradnak, csupán az a kérdés maradt meg, hogy milyen lehet a munkafegyelem és az elvégzett munka minősége egy vízszolgáltató vállalatnál, ha a szolgálatba levő beosztott részegen jelenik meg a hiba színhelyén és hányavetin válaszol a kérdésekre. 

 

Tóth László

 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog