Beke egyelőre nem szabadulhat, az ügyészség fellebbezett

Szerző Iochom István

Továbbra is börtönben marad Beke István és egyelőre nem szabadulhat Szőcs Zoltán sem, mert az ügyészség megfellebbezte a tételes szabadlábra helyezéséről szóló törvényszéki ítéletet.


Szőcs Zoltán és Beke István a csíkszeredai börtönben. Bartos Lóránt archív felvétele


Beke István fellebbezését ma tárgyalta a Brassó Megyei Törvényszék, amely jogerős ítéletében részben megsemmisítette az alapfokú döntést, de csupán annyi engedményt hagyott jóvá, hogy nem 2021 januárjában – ahogy az a Brassói Bíróság elsőfokú döntésében szerepelt –, hanem már ez év november 25-én kérheti ismét előzetes szabadlábra helyezését. Az erről szóló jogerős ítélet kivonata a romániai bíróságok honlapján olvasható.

Ugyanott adták hírül, hogy Szőcs Zoltán feltételes szabadlábra helyezéséről döntött múlt szerdán a Brassói Bíróság alapfokon, de július 31-én az ügyészség fellebbezést nyújtott be, így Szőcs Zoltán – akárcsak Beke István – a rácsok mögött marad, a fellebbezési tárgyalásra a Brassó Megyei Törvényszéken még nem tudni mikor kerülhet majd sor.

Forrás: Háromszék

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog