Orbán Lajcsinak (Ludovic) úgy néz ki nincsen más dolga, mint a magyarokat fenyegetni

Szerző: Szék-helyek


Fotó:Playtech.ro

Most ugyan nem az erdélyi magyarokkal volt baja, hanem Magyarországgal ugyan is feljelentette volna az uniónál ha továbbra is korlátozzák a román állampolgárok szabad átutazását vagy bóklászását magyar honban. Tudta, vagy sem a (inkább igen mert előző egyeztetés nélkül nincsenek ilyen döntések) a romániai Orbán kormányfő de mindig  egy kevés magyarozás belefér, addig is a belügyek valós helyzetével nem kell foglalkozni.

 

A hírtelevíziók által élőben közvetített felszólalásában Ludovic Orban arról számolt be, hogy Magyarország ismét olyan intézkedéseket vezetett be, amelyek korlátozzák az átutazók mozgásszabadságát, és amelyeknek a román állampolgárok a legfőbb áldozatai.
Ludovic Orban arra utasította Marcel Vela belügyminisztert, hogy vegye fel a kapcsolatot a magyar kollégájával, és a leghatározottabban kérje a mozgásszabadság biztosítását. Ha pedig nem ér el eredményt, akkor forduljon az Európai Bizottsághoz, hogy Brüsszel tartassa be Magyarországgal az EU szerződésének a mozgásszabadságra vonatkozó előírásait.

A helyzet pikantériája, hogy a ugyan abban az időben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedd délután Facebook-oldalán bejelentette, hogy szerdától megszűnik a karanténba vonulási kötelezettség a román-magyar határon a két ország állampolgárainak. Hozzátette szerdától a magyarok és románok karanténba vonulási kötelezettség nélkül léphetnek át Magyarország és Románia határán - tette hozzá a miniszter.

Szijjártó Péter videójában köszönetet mondott az RMDSZ-nek és elnökének, Kelemen Hunornak is, hogy mindvégig napirenden tartották ezt a témát.

Szék-helyek

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog